Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bebić i Kosor odvojeno

Obilježena godišnjica smrti Franje Tuđmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor s vodstvom HDZ-a položila je vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju, u povodu 12. obljetnice njegove smrti, a odvojeno vijenac na Tuđmanov grob položio i predsjednik Sabora Luka Bebić.

Kosor je u nazočnosti stranačkog vrha, sinjskih alkara, predstavnika udruga iz Domovinskog rata te brojnih članova stranke iz Hrvatske i BiH položila vijenac i zapalila svijeće.

Predsjednica HDZ-a
nije željela davati nikakve izjave novinarima već se samo zadržala u kraćem razgovoru s članovima i simpatizerima stranke koji su bili kod groba prvog hrvatskog predsjednika.

Nedugo zatim vijenac je položio i predsjednik Sabora Luka Bebić koji je izjavio da ga s Franjom Tuđmanom vezuje dugogododišnje prijateljstvo i da se došao pokloniti na njegov grob i prisjetiti se dana ‘njegovog nadahnutog vodstva s kojim smo postigli državnu neovisnost i obranili zemlju. Podsjetio je da je Franjo Tuđman još početkom 1989. godine u programu HDZ-a isticao da Hrvatska treba postati članica Europske unije, odnosno tadašnje Europske zajednice.

Na novinarsko pitanje zašto nije s ostalim stranačkim čelnicima došao odati počast Tuđmanu odgovorio je kratko da su ga ‘možda zaboravili pozvati’, a na potpitanje ljuti li ga to, kratko je odgovorio s ‘ne’.

‘To je pitanje razumijevanja, pijeteta, demokracije i podnošenja nekih loših posljedica i suočavanja s njima. Ovo je dan kada ne treba biti u planu različitost ovog ili onog mišljenja’, rekao je Bebić podsjetivši da je suradnik Franje Tuđmana od 1989. a da su se upoznali 1971. na otkrivanju spomenika Stjepanu Radiću u Metkoviću.

Upitan ima li njegovo nepozivanje veze s njegovim prijateljstvom s Ivom Sanaderom, Bebić je rekao da ne zna i da je po statutu stranke član predsjedništva HDZ-a dok je predsjednik hrvatskog Sabora. (Hina)

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Slika nije dostupna I Luke Bebića DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Jadranka Kosor priprema tužbu za klevetu protiv Ive Sanadera

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene