Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam odao počast Tuđmanu

Bebić: Možda me HDZ zaboravio pozvati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pola sata nakon čelništva HDZ-a na grob prvog hrvatskog predsjednika svijeću je došao zapaliti i predsjednik Sabora Luka Bebić.

Objasnio je kako se došao prisjetiti dana Tuđmanova nadahnutog vodstva, obrane i stvaranja nezavisne države te kako je Tuđman time utro put potpisivanja pristupnog ugovora u EU. Na pitanje zašto nije s ostalim čelnicima došao odati počast Tuđmanu odgovorio je: 'Možda su me zaboravili pozvati'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Ivan Penava, Andrej Plenković Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

A na pitanje o tome ima li to nepozivanje veze s njegovim prijateljstvom sa Ivom Sanaderom, Bebić je naglasio kako je on član predsjedništva stranke dok god je predsjednik Sabora. 'Optužnice i procese ne bih komentirao, a preporučujem i drugima da to ne rade jer je to protivno našim ustavnim načelima', dodao je Bebić.

Jadranka Kosor naglasila je koliko je bitno jedinstvo stranke , a na pitanje novinara postoji li zaista jedinstvo unutar HDZ-a Bebić je objasnio kako jedinstvo programa postoji, ali kako ne moraju svi biti jedinstveni u svakom detalju nego je važnije jedinstvo oko krucijalnih pitanja.

'Stranka je u šest godina pretrpjela četiri poraza. Izgubili smo dvoje predsjedničke izbore, lokalne izbore u Zagrebu 2007. i ove zadnje parlamentarne izbore. Sve te poraze trebalo bi analizirati i iz njih izvući pouku', smatra predsjednik Sabora.

Na komentar Vladimira Šeksa kako bi Jadranka Kosor trebala biti jedini kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a, Bebić je samo kratko rekao kako se nakon analize treba provesti demokratski proces koji će ili potvrditi staro vodstvo stranke ili dovesti novo. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene