Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci heroji

Spasili su 10 života iz tonućeg kombija u Kupi i mjesec dana nakon te drame odlučno kažu: "Opet bismo učinili isto"

Milan Žuljevac (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Žuljevac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Milan Žuljevac (Foto: Dnevnik.hr) Milan Žuljevac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić s policajcima (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dvojica nagrađenih heroja Milan Žuljevac i Antonel Mlinar prije više od mjesec dana spasili su 10 migranata koje su krijumčari ostavili da se potope u Kupi. S njima je razgovarao povodom Dana policije reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, a otkrili su mu, da se opet dogodi ista stvar, oni bi učinili isto.

Policajci danas obilježavaju svoj dan. U Hrvatskoj ih je više od 20 tisuća, od čega su 33 posto njih žene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirala policija Uzbuna u zagrebačkoj školi, učiteljica se s učenicima zaključala u učionicu: "U šoku smo. Sjetite se što je bilo u Beogradu" Policajci patroliraju Novom Kaledonijom Zabranjeno okupljanje Francuska proglasila izvanredno stanje, četvero mrtvih u nemirima u Novoj Kaledoniji

U prvih osam mjeseci ove godine hrvatska policija je, samo prema dojavama građana, postupila 185 tisuća puta. Samo u sat vremena policija diljem Hrvatske intervenira čak 45 puta, dok u 24 sata izađu na čak 750 intervencija.

Hrvatske plavce građani su danas mogli vidjeti na Jaranu te iz prve ruke vidjeti s kakvom opremom i tehnologijom raspolažu te pratiti i pokazne vježbe specijalne policije.

Ipak, u policiji stanje nije bajno i pitanje povećanja njihovih plaća stalna je tema. Hrvatske policajce to ipak ne sprječava da daju svoj maksimum, jer bez obzira na sve oni uvijek pronađu negativca, a nerjetko spase i ljudske živote.

Policija je povodom Dana policije nagradila svoje najistaknutije službenike koji su riskrirajući život pomogli u spašavanju, ali i rješavanju nekih od najtežih kaznenih djela.

Jednom akcijom spasili deset života

Dvojica nagrađenih heroja Milan Žuljevac i Antonel Mlinar prije više od mjesec dana spasili su 10 migranata koje su krijumčari ostavili da se potope u Kupi. Milan Žuljevac objasnio je što se tog kobnog dana događalo.

"Uočili smo vozilo i krenuli u potjeru, te se na kraju krijumčar našao u bezizlaznoj situaciji i zaletio se u vodu", rekao je Žuljevac.

"Instiktivno smo ušli u vodu, nakon što smo vidjeli da je vozilo potonulo. Vidjeli smo jedino stražnje svjetlo kako viri iz vode, pokušali smo razbiti vjetrobransko staklo“, rekao je Antonel Mlinar.

Napomenuo je kako sve brzo događalo. "Čuli smo krikove iz vozila, te smo odmah ustanovili da se radi o osobama u vozilu, te smo pristupili spašavanju života razbivši staklo i jednu po jednu osobu izvlačili smo na krov vozila, te vršili reanimaciju osoba", rekao je Mlinar.

Žuljevac je rekao kako su se u Kupu vraćali više puta i da su sve učinili kako bi spasili ljudske živote. Obojica bi opet učinila isto.

"To je naš zadatak, naša zadaća i naravno da bih to ponovio“, kaže Žuljevac. Mlinar se nada da se takvo nešto neće ponovo dogoditi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene