Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer odgovorio podsjećanjem na reforme

Zamjeraju spor rast gospodarstva: Obilježavanje Dana poduzetnika proteklo u znaku kritika upućenih Vladi

Obilježavanje Dana poduzetnika (Foto: Dnevnik.hr)
Obilježavanje Dana poduzetnika (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Obilježavanje Dana poduzetnika (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Hrvatski poduzetnici na obilježavanju Dana poduzetnika upitili su kritike Vladi kojoj zamjeraju spor rast gospodarstva. Premijer je na kritike odgovorio isticanjem mjera koje je Vlada provela, poput sniženja poreza na dobit i provođenjem porezne reforme.

Obilježavanje Dana poduzetnika proteklo je u znaku kritika koje su poslodavci uputili Vladi. Zamjeraju joj neprovođenje reformi i slab gospodarski rast, jedan od najslabijih u cijeloj Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret Sve poznato do kraja tjedna Jedno ime ipak neće biti dio kadrovske križaljke: "Neću biti u Vladi, koliko god ste to računali" Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi?

“Hrvatsko gospodarstvo nakon preduge recesije raste usporeno, nedovoljno i sporije od većine zemalja srednje i istočne Europe”, rekla je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Premijer Plenković na kritike poduzetnika odgovorio je brojkama te istaknuo kako je Vlada snizila stope poreza na dobit, provela poreznu reformu i pojačala investicijsko okruženje. Bez obzira na kritike poslodavaca, Premijer je najavio snižavanje opće stope PDV-a i mirovinsku reformu koja bi trebala krenuti na jesen.

“Ministarstvo financija i stručnjaci koji su uključeni u ovaj proces imaju zadaću da druga faza porezne reforme stupi na snagu 1. siječnja 2019. To ćemo učiniti. Taj paket će biti spreman na jesen. On će smanjiti opću stopu PDV-a”, rekao je premijer Plenković.

Predsjednik HNS-a, koalicijskog partnera Vlade, smatra da se za smanjenje PDV-a trebaju provesti dodatne analize.

"Ako se PDV smanji za jedan posto ostaje još prostora za drugo rasterećenje. Ako se PDV spušta za tri posto onda neće biti mjesta za bilo što drugo. To se treba temeljiti na ozbiljnim analizama i razgovorima, a ne paušalnim procjenama”, rekao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene