Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravko Marić

"Prije porezne reforme tema broj jedan je porezno rasterećenje"

Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić sudjelovali su na Prvoj poreznoj konferenciji na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Svrha konferencije 'Porezna politika u ulozi razvoja gospodarstva' na kojoj je govorio i ministar Marić, unapređenje je poreznog sustava države kroz praktične preporuke i dijalog. Između ostalog, ministar je govorio o poreznoj reformi, a mogle su se čuti i poruke o daljnjem snižavanju poreznog opterećenja. Ministrica Dalić podsjetila je na važnost djelotvornog poreznog sustava.

"Ono što je sigurno naš cilj, ne samo Vlade nego i cjelokupnog gospodarstva jest da imamo djelotvoran porezni sustav koji se provodi na jednostavan i fer način i da naravno ostvaruje dovoljne prihode za državni proračun", rekla je Martina Dalić.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara razgovarala je sa Zdravkom Marićem - 1 PETI VAL REFORME Ministar Zdravko Marić: "Od 2016. do danas najviše je plaća rasla onima s najnižim primanjima. Božićnice? To je predmet razgovora" Slika nije dostupna Prvo čitanje Zakonski paket poslan u Sabor: Što nam sve donosi peti krug porezne reforme?

"Prije porezne reforme, među poduzetnicima u Hrvatskoj, broj jedan tema koja bi mogla poboljšati poduzetničku klimu je bilo porezne obveze, dakle porezno rasterećenje. Sad je nakon prvog kruga ta tema postala broj pet u smislu prioriteta što znači da smo napravili iskorak u dobrom smijeru, ali na tome ne treba i ne smijemo stati", rekao je Zdravko Marić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene