Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za EU parlament

O listi za EU izbore u subotu Glavni odbor SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP će na listi za predstojeće izbore za 11 zastupnika u Europskom parlamentu imati prva dva mjesta te peto i šesto, dok će treće i četvrto mjesto pripasti koalicijskim partnerima HNS-u i IDS-u, prijedlog je koji je na današnjoj sjednici usuglasilo Predsjedništvo SDP-a, a o kojem će u subotu odlučivati Glavni odbor te stranke.

Nositelj liste bit će europski povjerenik Neven Mimica, a druga na listi je Biljana Borzan, rekao je član Predsjedništva SDP-a nakon gotovo trosatne sjednice toga tijela u srijedu navečer.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Treći na listi bit će HNS-ov Jozo Radoš, a četvrti Ivan Jakovčić iz IDS-a.

Nositelj liste na prošlogodišnjim izborima za EU parlament, SDP-ov Tonino Picula bit će na petom mjestu, a šesti SDP-ov Oleg Valjalo.

Hrvatska ili Jugoslavija? Predsjedniku EU parlamenta još uvijek nije baš jasno

Sedma na listi je Višnja Fortuna iz HSU-a, a na osmome SDP-ova Sandra Petrović Jakovina, supruga ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Deveto mjesto pripast će kandidatu HNS-a, a deseto SDP-u, dok je na jedaneaestom mjestu Milorad Pupovac iz SDSS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene