Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od lipnja

Cestarine idu gore za 15 posto, ali će se moći do ENC-a za kunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova poskupljenja dočekat će nas ovo ljeto i na naplatnim kućicama diljem Hrvatske.

Od lipnja bi cijena cestarina trebala poskupjeti za 15 posto čime će se cijena putovanja od Zagreba do Rijeke poskupjeti na 69 kuna, a putovanje od Zagreba do Splita na 180 kuna.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić u studiju Dnevnika Nove TV - 5 Gost Dnevnika Nove TV Siniša Hajdaš Dončić o izjavama Andreja Plenkovića: "I dalje je na nekom egotripu, misli da je država - on". Komentirao i loš rejting SDP-a Siniša Hajdaš Dončić Stvari se pokrenule Završava li drama oko ravnatelja VSOA-e? Treba ga potvrditi saborski Odbor: "Radi se o jednom vrhunskom profesionalcu"

No postoji i način na koji možete izbjeći ovo poskupljenje. Naime, paralelno s poskupljenjem cestarine provest će se i projekt podjele gotovo besplatnih ENC uređaja koji su do sada koštali 120 kuna. Korisnik će uređaj platiti po simboličnoj cijeni od 1 kune plus PDV, kao i prije, korisnici ENC-a plaćaju cestarinu 25 posto manje. No, jedan od uvjeta je da svatko tko uzme ENC uplati minimalnu svotu od 500 kn, piše Novi List.

>> Hajdaš Dončić: Neumski koridor mogao bi se izgraditi u roku od tri godine

Poskupljenje cestarina jedna je od stavki o kojoj je javnost počela brujiti od dolaska novog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića. Očekuje se da će ministar ovaj tjedan predstaviti ovaj plan javnosti zajedno sa svim detaljima o novim cijenama i novom sustavu.

Očekuje se da će se zahvaljujući ovom sustavu većina plaćanja cestarina odvijati putem ENC-a, što bi moglo smanjiti ljetne gužve na hrvatskim autocestama, a posebice na naplatnim kućicama.

Još uvijek se ne zna točan rok u kojem bi se novac uplaćen na ENC morao potrošiti, a moglo bi biti ili neograničeno ili se ograničiti na 3, 6 ili 8 mjeseci

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene