Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipa Pletikosić

Novinarka Nove TV osvojila nagradu za najbolji novinarski rad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici, njihovi roditelji, ravnatelji, učitelji, nastavnici iz 39 škola diljem Hrvatske odabrali su prilog Josipe Pletikosić, novinarke Nove TV, kao najbolji novinarski rad u području obrazovanja.

Od 930 učenika velikogoričke Osnovne škole Eugena Kumičića, 60 su djeca s poteškoćama u razvoju. Svi zajedno rade i uče, zahvaljujući pomoći roditelja, učitelja i asistenata na nastavi. I svi zaslužuju čistu peticu - za prijateljstvo, jednakost, trud i volju. Tim riječima Josipa Pletikosić završila je prilog koji je emitiran prošle godine, ni ne pomišljajući da će danas zbog njega primiti nagradu škola diljem Hrvatske. Riječ je o godišnjoj nagradi udruge Pragma za novinarske radove koji promiču vrijednost obrazovanja.

Pročitajte i ovo Lampion Problem nasilja nad ženama Ubojstvo dvaju žena obilježilo kraj godine u Velikoj Gorici: "Sve je gore i gore i ničemu dobrom se ne možemo nadati" Ubojstvo u Velikoj Gorici - 1 Velika tragedija Policija objavila detalje stravičnih ubojstava u Velikoj Gorici

'Svijetle, lijepe, pozitivne, inspirativne priloge puno je teže naći. Zato mislim da ova priča, o jednoj osnovnoj školi, onoj u Velikoj Gorici, koja ne poznaje razlike, u kojoj biti u kolicima ili ne moći govoriti ili vidjeti, ima neku dodatnu vrijednost. Pogotovo za mlade koji tek uče što znači život. Da nije propast svijeta ako dobiju jedinicu, ali da je 5+ u životnoj školi ako kolegi u kolicima pomognu doći do škole. Kao novinari, moramo ukazati na loše strane, ali i pozitivne. Prve da se promjene, druge da se održe. I mi imamo zadaću poput škole - educirati. Mislim da je ovim prilogom to i napravljeno. Kad se radi prilog, ne radi se za Ministarstvo, ne radimo ga za sebe. Radimo ga za gledatelje. A oni su najveći kritičari. Zato ova nagrada znači puno više. Kad radiš prilog, ne razmišljaš o nagradi nego o tome da nešto promijeniš, pomogneš nekome. Naš posao ne završava emitiranjem, završava kad izazove reakciju i nešto pokrene', rekla je Josipa nakon dodjele nagrade.

Uz Josipu, nagradu je prema ocjenama žirija dobila i novinarka Hrvatskoga radija Ivana Sučić za emisiju "Izazovi učiteljskoga života".

Bolja Hrvatska: Gitarist Petar Čulić osvojio niz međunarodnih nagrada

Šibenik: 'Virtualni Juraj Dalmatinac' dobitnik je svjetske nagrade za turizam


'Udruga Pragma koju je Ministarstvo podržalo od samog početka, ima upravo za cilj stvoriti od svakog pojedinca boljeg čovjeka, jer će onda i društvo u kojem ti pojedinci žive biti bolje društvo', rekao je Željko Jovanović, ministar obrazovanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene