Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješen slučaj virovitičkog novinara

Novinar Goran Gazdek oslobođen optužbe za klevetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitički novinar Goran Gazdek oslobođen je danas prvostupanjskom presudom Općinskoga suda u Virovitici optužbe za klevetu koju su protiv njega podnijeli HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić i bivši predsjednik virovitičke općine i Kriznog štaba Ante Krišto.

Đakić je u optužbi tvrdio kako mu je Gazdek nanio štetu objavljivanjem vijesti da je anonimna skupina građana podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu da ispita gdje je nestao novac koji su 1991. godine za nabavu oružja skupljali članovi Kriznog štaba za obranu Virovitice, među kojima je, kako stoji u prijavi, i Đakić. Povrijeđen je, kako je rekao na ročištu, jer novinar nije tražio njegovu izjavu o anonimnoj kaznenoj prijavi, a znao je, ustvrdio je Đakić, da je prijava lažna jer on 1991. godine nije bio član Kriznog štaba.

Iznoseći presudu sutkinja Jasna Delić-Janković kazala je da je Goran Gazdek objavio istinitu vijest da je podnesena kaznena prijava te da će se točnost podataka iz prijave utvrditi u drugom postupku. Smatra da objavom te vijesti nije povrijeđen nijedan članak Zakona o medijima te da Gazdek ne može preuzimati odgovornost što je objavom vijesti pokrenuo lavinu objave u ostalim medijima.

Josip Đakić izjavio je novinarima nakon izricanja presude da je oslobađajuća presuda rezultat toga što 'gospođa sutkinja i Goran Gazdek u posljednjih mjesec dana često zajedno šetaju pse' te je najavio žalbu na presudu.

I Ante Krišto najavio je žalbu na oslobađajuću presudu.

'Želim da me se u ovom postupku kao ranjenika Domovinskog rata i kao čovjeka koji je odlikovan s deset medalja oslobodi nečega gdje nisam bio, niti sam to počinio, niti mi se može staviti na teret', rekao je Đakić odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li takva presuda štetiti HDZ-u.

'HDZ-u će sigurno koristiti istina, a objava te vijesti je trebala biti diskreditacija HDZ-a', naglasio je Đakić.

Goran Gazdek rekao je da je zadovoljan presudom te da drugo nije niti očekivao jer, kako je naglasio, nikoga nije oklevetao. Šetnje sa sutkinjom Jasnom Delić-Janković nije želio komentirati. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene