Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostali snimali i nisu pomogli

Novi šokantni slučaj vršnjačkog nasilja: Učenik prebio kolegu u OŠ Pakoštane, procurila i snimka. Ravnatelj kaže da ništa nije znao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U osnovnoj školi Pakoštane učenik je napao kolegu i istukao ga, a nitko od prisutnih nije pokušao pomoći. Napad je snimljen i proširio se među učenicima pa je zlostavljanje i prijavljeno.

Dječak koji je napao drugog učenika optužio ga je "da mu se opet smije" prije nego ga je počeo tući rukama i nogama. Iako manji dječak pokušava zlostavljača uvjeriti da ga nije omalovažavao, ovaj ga je udarao nogom, pa rukama, a zatim mu zadao i snažan, brutalan udarac šakom u glavu od kojeg je napadnuti mališan zajaukao i zateturao. Napadač nije tu stao, nastavio ga je potezati, a u pozadini se čuju iznenađeni usklici djece koja promatraju zlostavljanje, ali nitko nije pritekao u pomoć.

Snimka, koju je dobila i objavila Slobodna Dalmacija, tu se prekida pa nije jasno što se dalje dogodilo, ali ravnatelj škole Ivo Ćirak potvrdio je da se radi o slučaju vršnjačkog nasilja u školi.

Ravnatelj je kazao kako napad nije prijavila ni žrtva, ni napadač, ni svjedoci, već mediji nakon što su dobili snimku, a do tad on "za napad nije znao".

Pročitajte i ovo Tuga u Gazi Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Napad na izbjeglički kamp najveći masakr od bombardiranja bolnice: "Većina ozlijeđenih su žene i djeca"

"Događaj iz navedene snimke se dogodio u OŠ Pakoštane u petak, 27. listopada. Spomenuti događaj nije prijavljen od strane žrtve nasilja niti njegovih roditelja kao ni od ostalih djelatnika ni učenika tako da do vašeg poziva nisam znao za taj slučaj. OŠ Pakoštane je škola u kojoj se ovakvi događaji ne ignoriraju niti toleriraju već se pri svakoj prijavi reagira i pravovremeno postupa", rekao je ravnatelj Slobodnoj Dalmaciji.

Dodao je da se radi o učenicima osmog razreda te da će škola postupiti u skladu s protokolom.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast antisemitizma Najveća provala mržnje prema Židovima od Drugog svjetskog rata: "Stvari nisu nikada bile tako loše u mom životu"

"Meni je kao ravnatelju iznimno žao što se ovakve stvari događaju i samo mogu reći da ćemo se još i više truditi da do ovakvih nasilnih ponašanja u našoj školi ne dolazi", rekao je Ćirak.

Slučaj je prijavljen i policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene