Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30-ak lipa skuplji

Novi porez, nove cijene i skuplji kruh i mlijeko!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog uvođenja PDV-a od 5 posto poskupjeli su kruh i mlijeko. U prosjeku, kruh je skuplji za 30-ak lipa, a toliko je skuplja i litra mlijeka.

Novi porez, nove cijene i skuplji kruh. Pekari su danas imali pune ruke posla. 'Ovi koji su najprodavaniji oko 30 lipa. To je 5 posto. Da li je to lipa ili dvije gore-dolje, ali uglavnom 30 lipa', rekla je pekarica Anđa Bojčić Za mnoge je građane i 30 lipa previše. 'Teško je živjeti. Što ja imam, 1000 kuna mirovine. Što je to?!', upitao je jedan kupac.

>> Je li kruh poskupio, a kava pojeftinila? Evo što ste nam javili!

Kupite li svaki dan kruh i litru mlijeka, u državnu ćete blagajnu ubaciti po 60 lipa. Pomnožimo li to s 365 dana u godini doći ćemo do 220 kuna. Pomnožimo li to s milijun i pol kućanstava, eto državi oko 300 milijuna kuna samo od kruha i mlijeka. A gdje su ostali proizvodi? Procjenjuje se da će država na novoj stopi od 5 posto ubrati milijardu i 300 milijuna kuna poreza.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta, ilustracija Udar na budžet Novo poskupljenje cigareta: Nekima cijena raste za čak 30 posto Slika nije dostupna Ukida se Od početka 2013. bez nulte stope PDV-a na kruh i mlijeko

'Neka to bude i 2 milijarde ako je to nešto što ide prema boljem. Ali ako ostane isto ili bude još lošije a dobije tu milijardu, dvije?!', Upitao je ratar Anđelko Domuz. Građani jedu sve skuplju hranu, a poljoprivredni proizvodi nikad nisu bili jeftiniji. Seljaci zbrajaju nule, a građani prebiru lipe po novčanicima. Lipu po lipu, puna državna blagajna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene