Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLAZI LI ŽUPAN?

Šeks Tomaševića nagovorio na ostavku?: "Sve je to konstrukcija i velika neistina!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije, ipak bi trebao podnijeti ostavku na tu dužnost u četvrtak.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević mogao bi u četvrtak ipak podnijeti ostavku na tu dužnost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Informaciju da će Tomašević ipak odstupiti objavio je Telegram, pozivajući se na dobro obavještene izvore.

Tijekom današnjeg dana je i nama jedan visokopozicionirani HDZ-ovac Požeško-slavonske županije također rekao da će Tomašević vjerojatno podnijeti ostavku u četvrtak, no inzistirao je da mu ne spominjemo ime.

Telegram, pak, tvrdi da je ključan bio telefonski poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću, HDZ-ovcu koji je još uvijek moćan u toj županiji.

Šeks: To je velika neistina

Šeks je, međutim, tijekom večeri to demantirao. "Ja nisam ni danas ni ovih dana uopće razgovarao s gospodinom Franjom Lucićem i ovo je čista improvizacija ili čista izmišljotina, da bih ja razgovarao s gospodinom Lucićem i da bih ja djelovao u pravcu da bih nagovarao župana Tomaševića da podnese ostavku na mjesto župana. Dakle, niti sam razgovarao s gospodinom Lucićem oko toga niti s bilo kim, a niti s gospodinom Alojzom Tomaševićem. Prema tome sve je to jedna konstrukcija, jedna velika neistina", rekao je Šeks za N1.

Dodaje da ne zna hoće li Tomašević doista podnijeti ostavku: "Ja to gledam preko medija, niti se za koga interesiram. Znam koliko i vi o tome. Niti sam u tome sudjelovao niti dajem kojekakve savjete niti kojekakve nagovore niti bilo što".

Župan Tomašević dosad je odbijao naloge vrha HDZ-a da odstupi s dužnosti zbog optužbi za obiteljsko nasilje. Ni nakon razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem Tomašević se nije predomislio, već je u utorak objavio pismo u kojem kaže da istupa iz HDZ-a, ali da od ostavke nema ništa. 

I nakon toga HDZ je nastavio s pritiscima. Predsjedništvo stranke je donijelo odluku o bezuvjetnom isključenju Tomaševića iz HDZ-a koju je stranački Visoki časni sud trebao provesti upravo sutra, u četvrtak. 

Tomaševićevu neposlušnost kritizirala je danas i Martina Dalić, potpredsjednica Vlade. "'Postupci župana s političke točke gledišta su neprihvatljivi. Njih je HDZ osudio i poduzeo u skladu s tim odgovarajuće mjere'', rekla je Dalić. 

Protiv Tomaševića je požeško Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja tjelesne ozljede. Župana se, među ostalim, tereti da je svoju suprugu 2. listopada 2017. "udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo", pri čemu je ona i ozlijeđena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene