457012
457012
457012
457012
457012

PONOVNO NIČE TERASA NA CVJETNOM! Postavlja se konstrukcija pred kafićem Tome Horvatinčića

  • , 14.11.2016., 13:12
  • Autor:
  • komentara

Postavljanje konstrukcije za nove terase na Cvjetnom trgu izazvalo je početkom listopada pravi bunt građana pa su na koncu uklonjene. No, čini se, ne zadugo.

 
 
 
 
Postavljanje terase na Cvjetnom trgu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Postavljanje terase na Cvjetnom trgu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Građani Zagreba u nevjerici su danas pratili zbivanja na Cvjetnom trgu, gdje su radnici počeli postavljati konstrukciju za terasu kafića u vlasništvu Tomislava Horvatinčića.

Podsjetimo, postavljanje konstrukcije za nove terase na Cvjetnom trgu izazvalo je početkom listopada pravi bunt građana. Iz gradske uprave prvo su ustvrdili kako je sve obavljeno po propisima te da se poštuje gradski pravilnik za postavljanje objekata tog tipa, što je potvrdio i gradonačelnik Milan Bandić, no nakon mirnog prosvjeda građana i kritike niza udruga i stranaka, koji su ustvrdili da je navedeni gradski pravilnik prekršen, Bandić je ipak odlučio da će terase biti uklonjene.

Ipak, već je tada rečeno kako to ne znači da se terasa neće vratiti na Cvjetni, samo će biti manjih dimenzija i postavit će se između Varšavske i ulaza u prolaz Centra Cvjetni. "Pišu se nova rješenja, nova kvadratura i gospoda, ukoliko žele, će to prihvatiti, a ukoliko ne, neće biti nijedne terase", rekao je tada Bandić. Montiranje te manje terase počelo je, kako se čini, upravo danas.

O spornim terasama na Cvjetnom oglasila se u listopadu i Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, koja je izravno optužila Bandića da je kumovao njihovu postavljanju.

Na pitanje jesu li njene tvrdnje točne, Bandić je rekao da će se "sve doznati na vrijeme" i novinarima poručio - "Pustite".

"A što se tiče ovoga što se dogodilo na Cvjetnom trgu, ja sam u četvrtak ujutro prije puta rekao da ću napraviti ono što sam napravio. Jučer je to uklonjeno, a idući tjedan će snositi konzekvence ili sankcije oni koji su to učinili. Strpite se i bit će sve onako kako sam rekao. Najbitnije je da smo napravili reda sada tamo i da toga više tamo nema", istaknuo je tom prilikom Bandić.

Krešimir Horvatinčić iz Hoto Grupe poslao je tada pisano priopćenje, u kojem je istaknuo: "Po zaprimanju rješenja od strane Grada Zagreba u konzultacijama s našim odvjetničkim društvom razmotrit će se i poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi zaštite naših povrijeđenih prava".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se