Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se još 1.024 nestalih

Nova nada: 'Na Tadićevom licu vidjelo se kajanje i žaljenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovor sa srbijanskim predsjednikom donio je novu nadu članovima obitelji nestalih u Domovinskom ratu. Nebrojene molitve prešle su preko njihovih usta, a nakon 19 godina i danas tragaju.

'Na licu predsjednika Tadića se vidjelo kajanje, iskrenost i žaljenje. On je nama dao obećanje i nadamo se kako će ga ispuniti', rekla je Manda Patko iz udruge Vukovarske majke. Iz ove udruge 325 majki traže svoju djecu i od toga nikada neće odustati.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> VIDEO: 'I naša djeca će tražiti nestale na Ovčari'

>> Egzekutor s Ovčare: 'Sinoć smo ubijali od 17 do 01 sati'

No, srbijanski predsjednik Tadić je prilikom nedavnog posjeta Vukovaru u Hrvatsku je donio stare dokumente koji teško mogu pomoći u potrazi na nestalima. 'Očekujem dalje, nakon što smo im poslali točno dopis, što nam sve treba, da će raditi na tome da nam to i vrate', istaknula je ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac.

Svaka ekshumacija otvara nove rane

Svaka ekshumacija otvaranje je nove rane. Nijedna još nije zacijelila. Hrvatska traži 1.024 osobe iz rata. Dvije države će surađivati i dalje, ali bilo bi više pomaka kad bi dobili sve dokumente. Ipak, povijesni posjet Ovčari i isprika poticaj su za zatvaranje otvorena pitanja. Jedno od njih je i procesuiranje odgovornih za logore u Srbiji. 'Upravo će se kroz procesuiranje logora doći do istine gdje su nestali naši najmiliji. Mislim da obitelji zatočenih to trebaju znati, zaključio je Zoran Šangut, predsjednik Udruge pravnika Vukovar 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene