Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

Nova godina - nova pravila: Evo koji nas sve novi zakoni očekuju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvate očekuje niz novih zakona.

Oni s mirovinom većom od 5.000 kuna, osim stopostotnih ratnih vojnih invalida i djece poginulih branitelja, od sutra će primati 10 posto manju mirovinu, a 90.000 prosvjetara više neće dobivati dodatke na plaću.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura"

Kupnja osnovnih životnih namirnica poput ulja ili šećera, ili pak dječje hrane, u Novoj godini neće biti ista. Međustopa PDV-a s 10 raste na 13 posto. PDV se neće povećati na kruh i mlijeko, čija stopa ostaje pet posto.

Sve uplate na vašem računu pa čak i dnevnice za službena putovanja, država će znati. Sve to poslodavac će ispunjavati u novi porezni obrazac.

Prometne kazne koje niste platili, a postale su pravomoćne, najbolje je čim prije platiti. Inače vas država upisuje u registar i nećete moći produžiti vozačku dozvolu niti registrirati automobil.

Nema više papirologije: Evo kako će se sada obračunavati plaće!

No, popust od 50 posto koji država daje za plaćanje prometne kazne, moći će se iskoristiti tri dana.

Krećete li u gradnju, izdavanje građevinske dozvole ne bi trebalo trajati duže od 30 dana. Sve kuće koje se izgrade u 2014. Imat će 5 godina vremena za fasadu, inače slijede kazne od 3.000 kuna na mjesec.

Ako ste pak u stanu, za koji ste digli kredit u Švicarcima, rate bi vam trebale biti manje, a odlučite li ga prodati, ništa bez energetskog certifikata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene