Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeno mnogo ljudi

Nova eksplozija automobila bombe u Turskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji u gradu Midyatu uništena je fasada peterokatnice, oštećene su druge kuće, a nad mjestom eksplozije nadvio se stup gustog crnog dima.

U napadu automobilom bombom na policijsku postaju u jugoistočnoj turskoj pokrajini Mardin u srijedu je ranjeno mnogo ljudi, dan nakon što je u eksploziji bombe u Istanbulu ubijeno 11 ljudi.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Slika nije dostupna Slučajna snimka Bezbrižno svirali gitaru kad je u pozadini odjeknula stravična eksplozija

U eksploziji u gradu Midyatu, na jugoistoku zemlje nastanjenom većinskim Kurdima, uništena je fasada peterokatnice, oštećene su druge kuće, a nad mjestom eksplozije nadvio se stup gustog crnog dima, pokazuje snimka novinske agencije Dogan.

Nakon eksplozije izbili su sukobi između sigurnosnih snaga i militanata Kurdistanske radničke stranke (PKK), priopćili su sigurnosni izvori.

PKK već tri desetljeća vodi pobunu radi kurdske autonomije na jugoistoku a nasilje se pojačalo nakon što je prije gotovo godinu dana primirje propalo.

Za napad u Istanbulu, u kojemu je detoniran eksploziv u automobilu pored policijskog autobusa, još nitko nije preuzeo odgovornost.

Međutim u pozadini sličnih napada na sigurnosne snage proteklih mjeseci stajali su kurdski militanti, uključujući i napade u Istanbulu i Ankari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene