450645
450645
450645
450645
450645

NOVA COROLLA U HRVATSKIM TOYOTA SALONIMA

2016.godine obilježava se 50 godina od predstavljanja modela Toyota Corolla, najprodavanijeg automobila na svijetu.

 
 
 
 
Nova Corolla u hrvatskim Toyota salonima (Foto: PR) - 4
Nova Corolla u hrvatskim Toyota salonima (Foto: PR) - 4

Sada kada je na tržištu 11. generacija Corolle, model je i dalje zadržao poziciju najpopularnijeg vozila među službenim automobilima i čini 20% ukupne Toyotine globalne prodaje, s više od 44 milijuna primjeraka prodanih u 150 zemalja. U 11.generaciji naglasak je na suvremenom dizajnu, a kvaliteta se osjeća smještanjem za upravljač i doživljava tijekom vožnje; u novom modelu unaprijeđene su sigurnosne postavke i dodan Toyota Safety Sense sustav. Nova Corolla stigla je u prodajne salone Toyote.

Skup sigurnosnih sustava, Toyota Safety Sense, koji obrađuje podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom, standardna je oprema u višim paketima opreme Corolle. Toyota Safety Sense sprečava sudar ili smanjuje posljedice sudara u brojnim opasnim situacijama u kojima se vozač u prometu može naći.
Toyota Safety Sense u sebi sadrži sustav 'predsudarne zaštite' (Pre-Collision System - PCS), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA), čitanje prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA), kao i automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB).
Nova Corolla odlikuje se i izmjenama na ovjesu i upravljaču kojima je postignuto poboljšanje udobnosti i stabilnosti. Osim toga, veliki trud uložen je u znatno smanjenje prenošenja buke i vibracija u kabinu.

Novi vanjski izgled i unaprijeđena kvaliteta unutrašnjosti

• Novi prestižni vanjski izgled
• Novi izgled unutrašnjosti s unaprijeđenom razinom kvalitete
• Novi ekran od 7'' s elektrostatskim upravljanjem


Viša razina tehnologije u vozilu

• Pojednostavljeno rukovanje multimedijskim sustavom Toyota Touch 2 s unaprijeđenim softverom za Toyota Touch 2 s Go
• Toyota Safety Sense sa sustavom predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS), upozorenjem za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA), automatskim dugim svjetlima (Automatic High Beam - AHB) i čitanjem prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA)
• Unaprijeđeni sustav pomoći pri kretanju na strmini (Hill-start Assist Control - HAC) i Simple-Intelligent Parking Assit System (S-IPA)

Viša razina vozne dinamike i tiša vožnja

• Kvalitetniji spoj s vjetrobranom pridonosi ukupnoj krutosti
• Prednji stražnji ovjes pridonosi većoj udobnosti
• Unapređenjem električnog servo upravljača vozač dobiva bolji odziv
• Veliki broj mjera s ciljem smanjenja buke i vibracija

PONUDA MOTORA

• Svi motori odlikuju se nižom emisijom štetnih plinova i najnižom prosječnom potrošnjom goriva u ovoj klasi vozila
• Ponuda motora uključuje turbodizelski 1.4 D-4D i benzinske motore 1.33 Dual VVT-i te 1.6 Dual VVT-i Valvematic
• Šestbrzinski ručni mjenjač ili automatski mjenjač Multidrive S
• Poboljšan rad sustava Start-Stop s funkcijom Prior Control


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se