Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja Josipoviću

MUP: Još se ne zna tko je pošiljatelj bombe u Berlinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija primila je od njemačkih kolega obavijest o paketu s bombom i prijetećim pismom koji je jučer stigao u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu.

No, pritom nije dobila nikakve informacije o mogućim počiniteljima, doznaje se u hrvatskome Ministarstvu unutarnjih poslova (MUO).

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila Lažna dojava Bivši kriminalist o prijetnji bombom u Zagrebu: "Nije nužno da su ostali otisci prstiju. Jedna će stvar biti sasvim dovoljna" Policija u Beogradu Napeto u susjedstvu Dojave o bombama u školama: Prijetilo se i fakultetima, a ravnateljstvo jednog napravilo golemi gaf

>> 'Ekstremisti nas neće zastrašiti'

'Primili smo obavijest od njemačke policije o samom događaju, no u obavijesti nije navedeno postoji li sumnja tko bi mogao stajati iza tog čina', rekao je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Za tvrdnje nekih medija da je bombu poslala ekstremistička organizacija Hrvatski feniks, nazvana po pripadnicima tzv. Bugojanske skupine koja je prije 40 godina pokušala izvesti oružani prevrat protiv socijalističkog režima, rekao je kako je riječ o nagađanjima.

Dodao je da je hrvatski MUP njemačkim kolegama ponudio svaku moguću pomoć u istrazi.

Bomba stigla uoči posjeta Berlinu

Paket s ručnom bombom M 75 s upaljačem i osiguračem te prijeteće pismo hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću, zbog njegova prijateljskog odnosa sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu stiglo je uoči ovotjednoga Josipovićeva službenog posjeta Njemačkoj.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je jučer da još 'nema informacija o tome tko stoji iza suludog čina' te da je njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle u ime njemačkih službi zajamčio sigurnost hrvatskom veleposlanstvu i predsjedniku Josipoviću koji u srijedu putuje u trodnevni službeni posjet Njemačkoj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene