Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Certifikati, kante za otpad...

Niz novih troškova: Evo koliko će nova europska pravila stajati stanare!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako god se grijali, suvlasnike stambenih zgrada uskoro očekuje niz novih troškova i to nemali iznosi! Ulaskom u Europsku uniju morat će platiti, primjerice, energetske certifikate za svoje zgrade i nove kante za otpad zbog razvrstavanja...

Jedan od troškova već su osjetili brojni vlasnici nekretnina. Naime, svaka nekretnina veća od 50 četvornih metara ili zgrada koja se želi prodati mora imati energetski certifikat. Vlasnike novo pravilo, ovisno o veličini prostora, stoji od 2.000 pa sve do 50.000 kuna.

>> Počela sezona grijanja: Obavezno pročitajte ove savjete!

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Slika nije dostupna KANTE MOGU OPRATI SAMI Stižu novi spremnici, ali ne svima: Iz zagrebačke Čistoće objasnili zašto vlasnici obiteljskih kuća ne dobivaju vrećice za biootpad

Još samo godinu dana za otpad će vam biti dovoljna samo jedna kanta. Prema novom zakonu otpad će se morati razvrstavati pa će vam trebati čak šest kanti- za papir, metal, staklo, plastiku, tekstil i krupni otpad. Jedna kanta stoji oko 100 kuna.

Novi troškovi očekuju tisuće kućanstava koja se griju na toplane. Zbog smanjenja potrošnje i racionalnije potrošnje toplinske energije svi će morati na radijatore ugraditi termostatske ventile i razdjelnike ili neku vrstu mjernog uređaja. Sustav razdjelnika za četiri radijatora, na primjer, stoji oko 1.600 kuna.

Kada se sve zbroji građanima će nova pravila života olakšati novčanike najmanje za 4.000 kuna .

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene