Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Ministarstvu

Ništa od štrajka liječnika: "Usuglasili smo tekst uredbe. Bilo je konstruktivno, svaka strana je iznosila svoje argumente"

Aktualno Galerija Štrajk liječnika, ilustracija - 3 Štrajk liječnika, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk liječnika, ilustracija - 1 Štrajk liječnika, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk liječnika, ilustracija - 2 Štrajk liječnika, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Dulibić Galerija 1/4 >>
Štrajka liječnika neće biti - složni su sindikati i udruge liječnika nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva.

Usklađeno je, naime, izjednačavanje koeficijenata specijalista i užih specijalista, liječnika u primarnoj zaštiti s bolničkima, dok se mladim specijalizantima koeficijenti podižu najmanje za 10 posto. Sve će to ući u proceduru do 28. travnja. A svi sudionici sastanka složni su da će se rok poštivati.

Uredba će ukupno stajati najmanje 76 milijuna eura, bez prekovremenih sati. O robovlasničkim ugovorima i drugim problemima koji muče zdravstvene radnike, danas se nije razgovaralo.

"Suglasje je postignuto. Sad ćemo mi proći proceduru i u dogovorenom roku kao što smo dogovorili na sastanku kod premijera, do 28. travnja ćemo donijeti uredbu na Vladi", rekao je Tomislav Dulibić, državni tajnik u ministarstvu zdravstva.

Pročitajte i ovo Novi zahtjevi - 1 Nema mira u zdravstvu Nakon sastanka s liječnicima i obećanja Vlade javili se i ostali: "Ako se taj zakon ne donese i za medicinske sestre, smatram to očiglednom diskriminacijom"

"Mi smo usuglasili tekst uredbe. Još jedan sastanak će biti čisto da se stavi mašnica na tu uredbu, da vidimo jesmo li se razumjeli. Bilo je konstruktivno, svaka strana je iznosila svoje argumente", ustvrdila je mr. sc. Renata Čulinović-Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

Pročitajte i ovo Mate Rončević, čelnik Upravnog vijeća KBC Split Svjetski dan zdravlja Nikad duže liste čekanja, ali u Splitu su uspjeli u nečemu što je izgledalo nemoguće. Šef Upravnog vijeća otkriva recept za uspjeh

"Od brojnih problema i izazova u zdravstvu mi smo istaknuli četiri goruća u našim zahtjevima. Ovo je početak rješavanja jednog od njih. Dakle ostaje nam pitanje i zakona o radno-pravnom statusu, ali i vremensko-kadrovskih normativa koji su jako važni za sve naše pacijente", poručio je doc. dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene