Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđuje nasilje

Ništa od ostavke: Oglasila se ministrica Nada Murganić, žali što ju je javnost krivo shvatila

Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr)
Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministrica Nada Murganić uputila je priopćenje u kojem, između ostalog, žali što je njena izjava shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama.

Ministrica Nada Murganić oglasila se nešto iza 20 sati priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon sastanka Rekonstrukcija Vlade: Pogledajte što su rekli smijenjeni ministri, Žalac je najburnije reagirala Nada Murganić i Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) a što vi čujete? Je li ministar Ćorić izjavu kolegice Murganić dovršio psovkom? ''Čisto sumnjam da sam to rekao. Ako jesam, ispričavam se''

"U svom privatnom okruženju i profesionalnom radu uvijek sam imala nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, a posebice prema nasilju nad ranjivim skupinama. Stoga se tijekom obnašanja dužnosti ministrice nisam nikada ustručavala javno osuđivati nasilje nad ženama kao posebno ranjivoj skupini.

To je vidljivo posebno iz okolnosti da sam dana 5. listopada 2017. prilikom pojavljivanja prvih informacija o opravdanoj sumnji na slučaj nasilja nad suprugom, koje je počinio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, najoštrije osudila taj nasilan čin, a što je vidljivo iz priopćenja na mrežnim stranicama Ministarstva.

Sukladno navedenom, žao mi je ukoliko je moja današnja izjava od dijela javnosti shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje nad ženama, pa tako i u konkretnom slučaju sumnje na nasilničko ponašanje g. Tomaševića, najoštrije osuđujem.

To mi nalaže moj poziv socijalne radnice, ali i duboko osobno uvjerenje. U cjelokupnom dosadašnjem radu rukovodila sam se skrbi i brizi za najranjivije skupine društva te ću tako i dalje nastaviti obnašati i profesionalnu dužnost, kao i istinski se boriti za suzbijanje svakoga oblika nasilja", kaže se u priopćenju ministrice Nade Murganić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene