Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica VONS-a

Državni vrh protiv kriminala 'pod ručnom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh danas se okupio u Vili Prekrižje na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost a poruka predsjednika Mesića i premijera Sanadera je kako je sve bajno i kako su zadovoljni izvješćima svih ministarstava i agencija.

Nakon ubojstva Ivane Hodak i Ive Pukanića se mnogo toga bombastično najavilo, a na posljednjoj sjednici VONS-a je najavljeno kako će osnovati novo tijelo koje bi trebalo zamijeniti USKOK-ov Ured za pranje novca. Na upit naše novinarke što je s time, premijer Sanader je rekao kako je Ministarstvo financija dobilo zadatak da istraži europsku praksu i sukladno njoj donijet će se odluka o djelovanju Ureda. 'Do tada Ured za sprječavanje pranja novca je unutar Ministarstva financija', rekao je Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Mesića Mesić: To je bila paralelna linija zapovijedanja Slika nije dostupna Bivši predsjednik o bivšem premijeru Mesić: Sanader je vodio paralelan sustav vladanja

Predsjednik Vlade, kao i predsjednik Republike Stjepan Mesić, te predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, izrazio je zadovoljstvo izvješćima mjerodavnih državnih institucija, a koje su djelovale na temelju zaključaka VNS-a s prethodne sjednice održane krajem listopada 2008. Sanader je pritom naglasio kako državni vrh očekuje 'daljnji rad i jačanje' ministarstava.

'Sva tijela su iznijela svoja izvješća i s njima smo zadovoljni', rekao je predsjednik Mesić uputivši pohvalu svim nadležnim tijelima. 'Njihova vodstva su sasvim sigurno obavila jedan velik posao i što se tiče sigurnosti i što se tiče funkcioniranja institucija', dodao je Mesić.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko je izvijestio kako će u veljači na Vladu doći novi zakon o policijskim ovlastima te da će se uskoro započeti s edukacijom za "uskočke" policajce. Njegov kolega iz domene pravosuđa, ministar Ivan Šimonović je najavio kako za tjedan dana počinju prve rasprave na uskočkim sudovima te je izvijestio što je sve napravljeno po pitanju poboljšanja zatvorskog sustava, poput smjene trojice zatvorskih upravitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene