Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor na 'Špancirfestu'

'Nismo tolerirali dugovanja Ine, to treba riješiti do proračuna za 2010.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je boravila u Varaždinu.

Tamo je izjavila da vlada razmatra i analizira Inin prijedlog novog modela određivanja cijene naftnih derivata te da je on u dobrom dijelu prihvatljiv za Vladu, posebice dio koji se tiče plavog dizela.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Što se tiče prijedloga vezanog uz različite cijene benzina u raznim dijelovima Hrvatske trenutno se rade analize i komparacije sa zemljama Europske unije da vidimo kako je to uređeno kod njih i te bi analize trebale biti gotove do ponedjeljka, izjavila je premijerka Jadranka Kosor danas u Varaždinu prilikom posjeta 'Špancirfestu'. Na novinarski upit oko dugovanja Ine državi, i zašto su joj se toliko dugo tolerirala dugovanja, Kosor je rekla da toleriranja nije bilo i da se dug treba riješiti do izrade, odnosno donošenja, proračuna za iduću godinu.

Najavila i sređivanje stanja u HEP-u

Kosor je, osim u Ini, najavila sređivanje situacije i u HEP-u . 'Kao i u Ini, gdje se trenutno rješava problem velikog duga, i u HEP-u trenutno radimo analizu poslovanja na temelju koje će se vrlo brzo donijeti odgovarajuće odluke', najavila je Kosor te ujedno potvrdila kako povećanja cijene struje na jesen neće biti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene