Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zapovjednik 116. brigade

'Nismo se borili za ovakvu Hrvatsku, sve treba mijenjati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović odlikovao je redom Nikole Šubića Zrinskog 116. brigadu Hrvatske vojske iz Metkovića u povodu 20. obljetnice njezina osnutka.

Čestitavši izaslanstvu 116. brigade, predsjednik Josipović je naglasio da su 116. brigadu tvorili hrabri ljudi iz Metkovića, Ploča i Opuzena te da se tom postrojbom s pravom ponosi čitav neretvanski kraj.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Proslavio neustavni praznik Uz paradu i vatromet Dodik slavio, dijelio odlikovanja, a ono najviše dao jednom premijeru: "Naravno, nije u mogućnosti da danas bude s nama" Slika nije dostupna Dan svetog Mihovila Dan policije: Stanje sigurnosti 'dobro', uskoro stižu novi helikopteri

Kroz brigadu je, podsjetio je predsjednik, prošlo oko 6.500 pripadnika, među kojima zavidan broj žena te pripadnika nacionalnih manjina. Zahvaljujući i njima imamo slobodnu državu, istaknuo je predsjednik.

'Ali da bi ona u potpunosti bila zemlja blagostanja i prosperiteta svih građana onako kako su je zamišljali naši branitelji moramo uložiti dodatne napore. Skorašnji izbori su prilika da vi odaberete, vi i građani RH one kojima vjerujete da takav cilj mogu ostvariti', kazao je predsjednik Josipović.

U ime odlikovanih zahvalio je ratni zapovjednik 116. brigade Nedjeljko Obradović. To je priznanje svim žrtvama, rekao je Obradović. 

Na pitanje kako vidi današnju situaciju u Hrvatskoj, tj. je li to zemlja za kakvu su se borili Obradović je kratko i jasno rekao: 'Ne, to nije ono čemu smo se mi nadali i što smo očekivali!' a na pitanje što treba promijeniti odgovorio je još kraće: Sve!.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene