Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio Županijski sud

Nina Kuluz mora sina predati ocu u Italiju. Odvjetnik: Imamo još dva ročišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak Ceasare morat će ocu u Italiju. Naime, Županijski sud u Zagrebu odlučivao je o odgodi ovrhe te donio rješenje da nema razloga da dječak ne ide živjeti s ocem.

Nina Kuluz, majka osmogodišnjeg dječaka Ceasarea, obratila se Županijskom sudu u Zagrebu nakon što je Općinski sud u Splitu donio odluku o ovrsi dječaka, ne bi li taj zagrebački sud presudio drugačije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ovrhe Cesarea Vanja Kuluz puštena kući iz policije, s Ninom kreće za Italiju: "Moja sestra svoje dijete nikada neće ostaviti" Nina Kuluz (Foto: Dnevnik.hr) Pušten na kućnu njegu "Hospitaliziran je zbog stresa": Uoči ovrhe maleni Cesare otpušten iz bolnice

No, u petak je Županijski sud u Zagrebu donio odluku da nema razloga da se ne izvrši ovrha nad dječakom te ga se pošalje živjeti s ocem u Italiju.

Nina Kuluz bivšeg supruga optužuje za nasilje, dok u isto vrijeme on nju optužuje za otmicu djeteta jer je s dječakom pobjegla iz Italije bez njegova znanja. Ovakvo rješenje Suda za Dnevnik.hr potvrdio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić te dodao da je rješenje poslano na Općinski sud u Split u petak, ali da ga oni vjerojatno nisu još dobili.

Mišo Živaljić, odvjetnik obitelji Kuluz za DNEVNIK.hr kazao je kako odluku suda još nije primio te je stoga ne može komentirati.

''Pretpostavljam da je Županijski sud u Zagrebu ranije donio odluku o našoj žalbi koja se odnosi na ovrhu 27. lipnja. Javnost ne zna da mi imamo još dva ročišta - jedno u Centru za socijalnu skrb, a drugo pred Općinskim sudom u Splitu. U Centru bi se trebalo donijeti mišljenje s kim bi dijete trebalo živjeti, a pred sudom pokušavamo promijeniti odluku iz 2012. godine pozivajući se na izmijenjene okolnosti. One su se promijenile kako na strani oca, tako i na strani djeteta. Otac daje neprimjerene izjave pa mislimo da bi trebalo provesti vještačenje nad njime i nad Cesareom. Bez toga bi ovrha bila ishitrena i štetna i protivna je konvencijama. Dječak ima osam godina i trebalo bi ga se pitati i pregledati što nije učinjeno budući da se o njemu odlučivalo kad je imao dvije godine", kazao je Živaljić.

Kontaktirali smo oca dječaka Alessandra Avenatija koji je kratko poručio: ''Volim svoga sina i želim provesti ono što je odlučeno u Italiji i Hrvatskoj''.

Podsjetimo, obiteljska drama oko skrbništva nad dječakom odvija se već godinama, a postala je javna posljednjih mjeseci. U lipnju je, kada je trebalo provesti ovrhu, organiziran i prosvjed ispred zgrade u kojoj živi dječak. Organizatori su imali namjeru zaustaviti odvođenje dječaka ocu, ali ona nije provedena zbog tehničkog propusta. Naime, tada na ovrhu nije došao prevoditelj, a prema odluci suda je morao biti prisutan.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene