Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica Sveti Duh

Skandal izbio zbog snimke tijela na podu bolnice: Nezakonit otkaz sad bi ih mogao skupo stajati

Aktualno Galerija Dominik Musulin, odvjetnik Fabijana Kneževića Dominik Musulin, odvjetnik Fabijana Kneževića Foto: DNEVNIK.hr Igor Alfirević, ravnatelj KB Sv. Duh Igor Alfirević, ravnatelj KB Sv. Duh Foto: DNEVNIK.hr Slučaj KB Sveti Duh - 1 Slučaj KB Sveti Duh - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj KB Sveti Duh - 2 Slučaj KB Sveti Duh - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Slučaj KB Sveti Duh - 3 Galerija 1/6 >>
Bolnica Sveti Duh šefu patologije je dala nezakonit otkaz, sudski je to epilog skandala koji je nastao prošle godine nakon što je snimka tijela na podu bolnice procurila u javnost. Što sad, pokušao je saznati Dnevnik Nove TV.

 Zbog snimke tijela na podu bolnice izbio je skandal, a šef patologije dobio izvanredni otkaz. Deset mjeseci poslije, općinski sud kaže da je otkaz nezakonit.

"Proizlazi iz materijalnih dokaza u spisu i sud donosi zaključke o tome da je ravnateljstvo bilo obavješteno o tome. A gospodin Knežević nije imao ovlasti provoditi postupak natječaja javne nabave, u smislu da on sam proširi mrtvačnicu. On što je mogao je napravio. To je obavještavao više puta o problemima", rekao je Dominik Musulin, odvjetnik Fabijana Kneževića.

U bolnici kažu da će postupiti kako sud naloži.

Pročitajte i ovo Raspuštanje Sabora - 1 Borba za novi mandat Ovo su mogući datumi za održavanje izbora: "Ne bi nam bilo drago da to bude na pravoslavni Uskrs"

"Sada moramo postupiti po sudskoj presudi, to smo na neki način i predmijevali. Nama je sljedeći korak da moramo platiti sudske troškove koji ovoga časa nisu veliki", istaknuo je Igor Alfirević, ravnatelj KB-a Sv. Duh.

Profesor Knežević je u telefonskom razgovoru kazao da se u bolnicu ne vraća. Otišao je u mirovinu.

Ekipa Dnevnika Nove TV o svemu je htjela priupitati i bivšu ravnateljicu bolnice - Anu-Mariju Šimundić. No, ona na pozive i poruke nije odgovarala.

Šimundić je prošle godine u srpnju dala neopozivu ostavku. Kazala je da se protiv nje vodila hajka. A baš na današnji dan prije godinu dana dobila je nagradu Grada Zagreba. Nakon što je danas dodijelio nagrade, gradonačelnik je upitan - što sad nakon ovakve pravomoćne presude? Odgovor je izbjegavao.

"Danas isključivo govorimo o nagradi Zagrepčanki godine i Međunarodnom danu žena i ženskim pravima", izjavio je Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik.

Na pitanje može li kasnije dati izjavu, odgovorio je: "Možete od drugih kolega, od mene, na nekoj drugoj prigodi, ali ne danas."

Poslali smo i službeni upit u Grad. Rekli su tek da će presudu komentirati kada je prouče i ekipu Dnevnika Nove TV uputili na bolnicu.

"Bivša ravnateljica ima novi posao i nije više djelatnik naše bolnice, tako da u tom smislu sankcije naše bolnice bi bile bespredmetne", objasnio je Alfirević.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Nesreća na Šolti Razbio četiri automobila pa se sakrio u kući bivšeg Vatrenog? "Šta ću ja u njegovoj, kad je moja tu?"

No, ova priča u sudskom smislu još nije gotova, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

"Ono što može, odnosno koje su posljedice nezakonite odluke to će ostvariti u sudskom postupku protiv bolnice. To znači tužba radi naknade svih plaća koje su mu uskraćene zbog toga što mu je nezakonito uskraćen radni odnos", napomenuo je Musulin.

Bolnica se opekla pa su se na odjelu patologije reorganizirali. Radi se i vikendom, ali i na proširenju kapaciteta.

"Sada imamo 14 hladnjačkih mjesta, a očekujemo kupnju još pet hladnjaka koji bi nam služili za rezervu i s time bismo podigli broj hladnjačkih mjesta na 20", kazao je Alfirević.

Trebali bi stići tijekom ove godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene