Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna ljeta

New York postaje sve 'smrtonosniji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što je veća emisija stakleničkih plinova to se više mijenja klima. Tako ljeta postaju sve toplija, a samim time se povećava i broj smrti od toplotnog udara.

Najnovija studija o mijenjanju klime pokazala je da će se samo u gradu New Yorku u sljedećem desetljeću broj smrti od toplinskog udara povećati za 22 %, a narednih desetljeća ovog stoljeća bit će sve gore, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga KBC Zagreb Problem traje četiri dana Glavna zgrada i operacijski blok u problemima: Najveća bolnica u državi ostala bez klime

Predviđanja za 2080. godinu pokazuju da će u usporedbi s 80.-im godinama 20. stoljeća broj smrti uzrokovanih vremenskim (ne)prilikama porasti za nevjerojatnih 91 %.

>> Stručnjaci dokazali: Oceani usporavaju globalno zagrijavanje!

Prošle godine SAD su pogodile ekstremne vrućine pa su se tako u tjedan dana zaredale temperature iznad 37,7 stupnjeva Celzijevih. Rezultat toga bile su 82 smrti uzrokovane toplinskim valom.

Studija je pokazala i kako će se za razliku smrti ljeti, broj smrti ljeti smanjiti jer će i zime na ovom području postati blaže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene