Obavijesti Video Pretražite Navigacija
problemi na terenu

Vatrogasni zapovjednik o nevremenu u Istri: "Najviše problema stvara voda. Vatrogasci su spremni za noć"

Aktualno Galerija Lina Dollar, reporterka Nove TV Lina Dollar, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme u Istri Nevrijeme u Istri Foto: DNEVNIK.hr Dino Kozlevac i Lina Dollar Dino Kozlevac i Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr Dino Kozlevac, vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, vatrogasni zapovjednik Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Balen, reporter Nove TV Galerija 1/5 >>
Na moru ispred Rovinja oko podneva se formirala pijavica. Trajala je nekoliko minuta, ali, srećom, nije stigla do obale. Zastrašujući prizori najavili su očekivano grmljavinsko nevrijeme koje se sa zapada Istre preselilo na Kvarner.

Više o nevremenu u Istri uživo iz Buja javila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Reporterka Dnevnika Nove TV razgovarala je s vatrogasnim zapovjednikom Dinom Kozlevcem.

U Istri su vatrogasci i dalje na terenu, pogotovo na zapadu, gdje imaju najviše posla, javila je Dollar.

"U Rovinju nije bilo značajnih problema, sve do Savudrije", rekao je zapovjednik i dodao kako je osim srušenih stabala, najviše problema stvara voda te još traje ispumpavanje na terenu.

"Pijavice su rijetkost na kopnu", kazao je i dodao kako se pijavice uglavnom stvaraju na moru.

"Vatrogasci su spremni za noć, ali prognoza je do srijede ili do četvrtka", rekao je vatrogasni zapovjednik i dodao kako su sve službe spremne.

Pročitajte i ovo Valovi u mjestu Povile Nevrijeme na Jadranu FOTOGALERIJA Oluja zahvatila krajeve uz Jadran: Jako jugo stvaralo probleme, pogledajte nevjerojatne prizore iz Dalmacije

Civilna zaštita izdala je upute za grmljavinsko nevrijeme. Preporuka je odgoditi aktivnosti na otvorenom, osigurati prozore i vrata, isključiti električne uređaje iz utičnica. Izbjegavajte tuširanje za vrijeme nevremena. Žičane telefone koristite samo u nuždi, bežični uređaji su sigurni za uporabu. Ako vas nevrijeme zatekne na otvorenom - sklonite se u niže dijelove poput klanca ili udoline. Ako ste na moru, odmah izađite na kopno i pronađite sklonište.

Nevrijeme se iz Istre preselilo na Kvarner. U Opatiji pada jaka kiša. Iz Opatije javo se reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen koji je kazao kako su vatrogasci tamo imali 12 intervencija, najviše na prometnicama gdje su začepljeni šahtovi.

"Najveći problem je na prometnici između Opatije i Lovrana", kazao je te dodao: "Ovo je tek početak, meteorolozi predviđaju iduća četiri dana ovakvo vrijeme."

"Vidljivost je bila slaba, padala je gusta kiša. Temperatura je pala za 10-ak stupnjeva", kazao je reporter Dnevnika Nove TV koji se javio iz puste Opatije jer su turisti pobjegli u smještaje.

Pročitajte i ovo Poplave u Austriji Poplave u Austriji Dramatično stanje kod susjeda, u nekim gradovima i sirene za uzbunu: "Upozoravaju se građani da ostanu u kućama"

"Još jedan veliki val dolazi iz pravca Istre", zaključio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene