Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drastična promjena vremena

Njemačka okovana snijegom, jedna osoba izgubila život: Hladni udar stiže i u Hrvatsku

Nevrijeme pogodilo Njemačku
Nevrijeme pogodilo Njemačku Foto: Afp
U Njemačkoj su pale velike količine snijega, a temperature u pojedinim dijelovima zemlje spustile su se duboko ispod nule. Njemačka meteorološka služba upozorila je građane da će ih tijekom dana zahvatiti velika snježna oluja. Hladno i snježno vrijeme u petak očekuje i Hrvatsku.

Veliko nevrijeme pogodilo je Njemačku. Snijeg i niske temperature zabilježene su diljem zemlje, pogotovo u središnjem i južnom dijelu Njemačke.

Njemačka meteorološka služba (DWD) izdala je upozorenje građanima da ne napuštaju svoje domove osim u slučajevima nužnosti jer će ih tijekom dana pogoditi velika snježna oluja.

Pročitajte i ovo Nikša Wagner Smjena na čelu DORH-a Tko će biti novi glavni državni odvjetnik? Odbor za pravosuđe saslušao kandidate i odlučio kome će dati podršku

Jedna osoba zbog zimskih vremenskih uvjeta izgubila je život. Riječ je od 86-godišnjaku kojega je udario automobil dok je čistio snijeg na ulici. 63-godišnji vozač koji je udario umirovljenika zadobio je lakše ozljede, prenosi njemački Spiegel.

DWD je upozorio kako će nevrijeme utjecati na zrakoplovni i željeznički prijevoz.

Na području Hessena past će velika količina snježnih padalina. Ondje se očekuje da će biti 15 do 30 centimetara snijega u sljedeća 24 sata. Snijeg se očekuje i na sjever Njemačke, oko rijeke Majne.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Novi napad Napadnuta vozačica autobusa: "Dvije balavice od 15 godina su je srušile i cipelarile"

Zbog niskih temperatura i ledene kiše koje je pala na području Majne, DWD je upozorio kako postoji mogućnost ekstremnog nakupljanja leda na raznim objektima i drveću.

Na jugu Bavarske temperature su pale do -6 Celzijevih stupnjeva. Prema podatcima DHMZ-a, snijeg i hladno vrijeme u Hrvatsku bi trebali stići u petak, kada je više od centimetra snijega najavljeno diljem zemlje.

Nevrijeme pogodilo Njemačku DHMZ prognoza za petak 19.1.2024. Foto: DHMZ

Snježno i hladno vrijeme u petak označit će drastičnu promjenu u Hrvatskoj jer će se samo dan ranije, u četvrtak, temperature popeti i do 15 Celzijevih stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene