Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jupiiii!

Nestali crveni nosići pronađeni u dječjim bolnicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 20 klaunovadoktora u ponedjeljak je ostalo bez svojega crvenoga nosa, no nestali nosići srećom su pronađeni, javljaju iz udruge CRVENI NOSOVI.

Nosovi su nađeni, javljaju iz udruge CRVENI NOSOVI te ističu kako je i ovaj put riječ o pravoj klaunovskoj situaciji. "Poanta trika s nestajanjem nosa oduvijek je i bila da se nosić pojavi na nosu djeteta u bolnici. Klaunovidoktori ponekad zaborave koliko su njihovi štosovi zaista djelotvorni pa su se bez razloga prepali", ističe klaun Ludek.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Baby boom u Zagorju, ilustracija 18 beba u tjedan dana Baby boom u Zagorju: "Bila je plodna godina, malo smo se svi potrudili"

Podsjećamo, u ponedjeljak ujutro, 20 klaunovadoktora ostalo je bez svojega crvenoga nosa pokušavajući izvesti poznati trik s nestajanjem nosa.

Procijenjena šteta iznosila je više od 74 000 osmijeha koliko su, u sedam godina djelovanja udruge, donijeli na lica bolesne djece te starijih i nemoćnih. Nestali su nosovi danas oko 10 sati pronađeni na nosićima djece u 13 hrvatskih bolnica koje klaunovidoktori redovito posjećuju.

Bez klaunovadoktora bolnica bi bila tužnije mjesto

Osim redovitih tjednih posjeta, klaunovidoktori provode i posebne programe kao što su Cirkus Pacijentus, radionicu cirkuskih vještina za djecu na dugotrajnom liječenju u bolnici, Karavan Orkestar, glazbenu predstavu za djecu s poteškoćama u razvoju te najnoviji program Intenzivni osmijeh u kojemu klaundoktor djeci olakšava teške pretrage i terapije.

"Klaunovidoktori udomaćili su se na dječjim odjelima hrvatskih bolnica i bolnička svakodnevica bez bila bi tužnija i teža. Sretan sam da su nosovi klaunovadoktora tamo gdje trebaju biti, uveseljavaju bolesnu djecu", napominje klaun Zvekan.

Klaunovidoktori posebno su educirani umjetnici za rad u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Klaunovidoktori se educiraju u Međunarodnoj školi humora u Beču, na nacionalnim edukacijama u Hrvatskoj, kao i na godišnjem kampu međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International na kojem sudjeluje više od 300 klaunovadoktora iz 10 zemalja.

Klaunovidoktori svaki mjesec pohađaju supervizijske sastanke sa psihoterapeutom koji ih osnažuje za rad s bolesnom djecom i pridonosi boljem timskom radu. S obzirom na to da se misija organizacije ostvaruje u bolnicama i socijalnim ustanovama u kojima su prisutni patnja, bol, često i smrt; donošenje smijeha i životne radosti u takvo okruženje zahtijeva hrabrost, empatiju, ali i visoku razinu umjetničke izvedbe koja se postiže edukacijom i supervizijom.

Ne dozvolite svijet bez crvenoga nosa i pomozite klaunovimadoktorima da i dalje donose radost djeci u bolnicu. Ovdje donirajte za osmijeh!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene