Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podlegao ozljedama

Preminuo i 67-godišnjak na kojeg je na Kvatriću naletio pijani mladić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
67-godišnjak na kojeg je u ponedjeljak na zagrebačkom Kvatriću naletio pijani mladić podlegao je ozljedama u bolnici.

67-godišnji muškarac, suprug 61-godišnje Ljiljane koja je u prometnoj nesreći na Kvatriću također izgubila život, umro je od posljedica ozljeda u srijedu u 11.05 sati u KBC-u Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Ilustracija pokušaj ubojstva Policija otkrila detalje drame kod naplatnih kućica: Muškarac koji je pokušao pregaziti sunarodnjake nije bio sam u vozilu

"Pacijent je bio u komi u teškom šoku, sa teškim višestrukim ozljedama glave, mozga, prsnog koša, pluća, rebara, kralježnice, jetre, trbuha, obje noge, po prijemu je bio u teškom stanju, jedva živ", opisao je težinu ozljeda 67-godišnjaka, Mate Škegro iz Klinike za kirurgiju KBC-a Zagreb kada su ga u ponedjeljak primili u bolnicu.

Preminuo je unatoč naporima liječnika i nekoliko reanimacija i operacija.  

Protiv 26-godišnjaka koji je u krvi imao 1,92 promila alkohola u krvi i izazvao nesreću policija je podnijela dvije kaznene prijave, za izazivanje prometne nesreće i za nepružanje pomoći. Slučaj je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. 

Nesreća se, prema policijskim podacima, dogodila u 21:48 sati dok je teško alkoholizirani 26-godišnjak vozio 'audi A3' zagrebačkih registracijskih oznaka Maksimirskom cestom u smjeru zapada. Dolaskom istočnije od raskrižja s Domjanićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine kretanja skrenuo je u desno i udario u rubni kamen nogostupa, sletio na nogostup kojim se nastavio kretati te nakon naleta na kutiju Elektre sišao s nogostupa, prešao kolnik Domjanićeve ulice te naletio na metalnu ogradu, a potom i na metalni stup semafora.

U nekontroliranom kretanju naletio je na troje pješaka sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom na prometni znak. Nakon što je okrznuo 'audi A4' zagrebačkih registracija, zaustavio se u desnoj prometnoj traci te se pješice udaljio s mjesta događaja do Ulice Biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga građani zadržali do dolaska policije.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 61-godišnja pješakinja, 67-godišnjak je podlegao ozljedama a lakše su ozlijeđene još dvije pješakinje - 66-godišnjakinja i maloljetnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene