Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svim beogradskim naslovnicama

Neočekivani susret Josipovića i Tadića iznenadio mnoge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu se mogli 'usuglasiti' oko teniskog susreta dviju zemalja. Tadić je uvjeren da će 'taj problem' riješiti Đoković, a Josipović nade polaže u Ljubičića.

Neočekivani susret predsjednika Hrvatske Ive Josipovića sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, prvi od inauguracije novog hrvatskog predsjednika, u četvrtak je jedna od glavnih vijesti na naslovnim stranicama najuglednijih beogradskih listova, pri čemu se ističe da je neočekivani susret iznenadio mnoge, kako u regiji, tako i u Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Pixell) Oporba skeptična Izvanredna uprava Agrokora uskoro predlaže nove skupine vjerovnika Milan Bandić i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) PRESICA U GRADU Postignut dogovor između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora: "Ovim sporazumom 3500 ljudi iz Tiska može mirno raditi"


Dnevnik 'Danas' pod naslovom 'Nova etapa srpsko-hrvatskih odnosa' prenosi kako su dvojica čelnika ocijenili da je moguće međusobne tužbe dvije zemlje za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu riješiti izvansudskom nagodbom. 'Blic' kao glavnu karakteristiku susreta Tadića i Josipovića, koji se, navodi se, poznaju od ranije, ističe opuštenu i prijateljsku atmosferu u kojoj je dogovoreno da se sva otvorena pitanja ubuduće rješavaju na načelima europskog partnerstva.

Predsjednici se založili za europsko partnerstvo

Predsjednici dviju zemalja založili su se za europsko partnerstvo dviju zemalja, koje bi za cilj imalo uvođenje cijele regije u EU i uspostavu europskih vrijednosti na prostoru zapadnog Balkana, dodaje taj list. U tekstu naslovljenom 'Složno ka Europi' beogradski dnevnik 'Večernje novosti' prenosi kako su Josipović i Tadić u ležernom razgovoru, bez kravata i čvrstih protokolarnih pravila, razgovarali o svim aktualnim temama i otvorenim pitanjima između dviju zemalja - o sudbini nestalih, izbjeglima, granicama, nacionalnim manjinama, prekograničnom kriminalu...

Kako se ističe, dvojica predsjednika razgovarala su i o situaciji u Bosni i Hercegovini te postigli suglasnost da se integritet te države ne smije dovoditi u pitanje. 'Politika' izvještava kako su, uprkos najavama da će se prvi formalni ili neformalni susret dvojice čelnika dogoditi u subotu na međunarodnom forumu u Bruxellesu, oni iznenadili sve, pa i čelnike EU, koji su sa zadovoljstvom pozdravili odluku dvojice predsjednika da se u vlastitom aranžmanu, bez posrednika, sastanu i neformalno razgovaraju o pitanjima daljeg unapređenja odnosa između dvije države.

Među otvorenim pitanjima oko kojih se nisu uspjeli suglasiti - naravno u šali - naveli su predstojeći teniski susret u Davis kupu između Srbije i Hrvatske. Dok je Tadić uvjeren da će taj problem riješiti Đoković, Josipović više vjeruje u Ljubičića, piše 'Politika'. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene