453015
453015
453015
453015
453015

Otkrivamo što se krije iza ovih oznaka na blagajnama

  • , 10.10.2016., 23:17
  • Autor:
  • komentara

Oznake su zbunile mnoge, a bilo je i duhovitih opaski vezanih uz razne muško-ženske aranžmane, tipa "dakle, odsad na blagajnu mogu samo oni koji imaju dvije supruge ili pak ženu i ljubavnicu".

 
 
 
 
Neobične naljepnice na blagajnama trgovačkog lanca (Foto: Facebook)
Neobične naljepnice na blagajnama trgovačkog lanca (Foto: Facebook)

Zadnjih je dana na društvenim mrežama osvanuo niz komentara i upita vezanih uz neobične oznake koje na svojim blagajnama ima jedan veliki trgovački lanac.

Na fotografiji koju nam je ustupila čitateljica vidi se kako su s lijeve strane ladice blagajne simboli koji prikazuju dva ženska i jedan muški lik, iznad kojih je brojčanim oznakama navedeno "1+2".

S desne su pak strane u žutom okviru samo ženski i muški lik, a iznad okvira ispisano je "više ne!" te je u nastavku veliki žuti simbol osmijeha.

Oznake su zbunile mnoge, a bilo je i duhovitih opaski vezanih uz razne muško-ženske aranžmane, tipa "dakle, odsad na blagajnu mogu samo oni koji imaju dvije supruge ili pak ženu i ljubavnicu".

Ponukani upitima čitatelja (odnosno, ponajviše čitateljica) za pojašnjenje smo zamolili trgovački lanac o kojem je riječ. Iz njihove PR službe nakon nekoliko dana odgovorili su da "naljepnicom na blagajničkoj ladici želimo skrenuti pozornost našim djelatnicima koliko nam je važno što kraće vrijeme čekanja naših kupaca na blagajnama".

Akcija je svakako izazvala zanimanje javnosti, a je li polučila i željeni cilj - da kupci kraće čekaju na blagajnama, iz ovog nam trgovačkog lanca nisu pojasnili. Jasno je samo da je sve - prilično nejasno.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se