Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader o Sloveniji i smjenama u Vladi

Sanader: Slovenci bi na referendumu podržali Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader procijenio je danas da bi, ako bi Slovenija i išla na referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, slovenski državljani sigurno u velikoj mjeri podržali Hrvatsku.

'Ako bi Slovenija to napravila (referendum), iako to ne bi bilo politički mudro, siguran sam da bi slovenski državljani u velikoj mjeri podržali Hrvatsku', izjavio je premijer Sanader komentirajući danas najave slovenskog ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara da bi Slovenija mogla ići na referendum o hrvatskom pristupanju EU ako se uskoro ne riješi granični spor. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Referendum ne bi bio mudra odluka

Predsjednik hrvatske Vlade ponovio je da Hrvatska ni u jednom dokumentu u pretpristupnim pregovorima ne prejudicira granicu između dviju država, kao i da ne prihvaća da bilo tko brani ili zabrani da dokumentaciju koja nam ide u prilog iznesemo pred međunarodnim pravosudnim tijelom. Podsjetio je da je već ranije dogovoreno da se vezano za granicu ide pred Međunarodni sud pravde u Haagu te da ne vidi zašto bi se od toga odustalo.

Premijer ne vidi razloga ni zašto se ne bi koristilo hrvatsko-slovensko povjerenstvo za granična pitanja. Hrvatski je premijer ponovio i da je spreman na susret sa slovenskim premijerom, ali da traži da na tom sastanku budu ili predstavnik predsjedatelja (to je sada Češka) ili Europske komisije.

'Neka tada svatko iznese svoje argumente, Pahor zašto nas blokira, a mi ćemo iznijeti svoje argumente', rekao je Sanader.

'Nema rekonstrukcija u Vladi, Polančecova i Kosoričina pozicija nikad čvršća'

Premijer Ivo Sanader odbacio je danas nagađanja o smjenama u Vladi te istaknuo kako položaj potpredsjednika Jadranke Kosor i Damira Polančeca nikad nije bio čvršći. 'Nikakvih smjena u Vladi nema, nema rekonstrukcija u Vladi', izjavio je premijer u Banskim dvorima nakon sastanka s čelnicima resornih ministarstava te Ine, Plinacroa i HEP-a.

Odbacivši sva nagađanja u pojedinim medijima o smjenama potpredsjednika Kosor i Polančeca, dodao je da njihov položaj nikad nije bio čvršći nego danas. To, naglasio je, vrijedi i za glasnogovornika Vlade (Zlatka Mehuna). Ocijenio je kako su nagađanja o smjenama 'spinovi iz različitih izvora', odnosno kako je riječ o 'dobro plaćenim ili kreativnim spin-doktorima'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene