Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da se javio investitor

Nema kraja agoniji radnika Dine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nema kraja agoniji koju proživljava 300 radnika Dine na otoku Krku. Turskom investitoru, koji je prošlo ljeto predstavljen kao spasilac posrnule tvrtke, država neće produžiti dana jamstva jer nije pokrenuta proizvodnja. Radnici tvrde da im se javio novi, ozbiljniji investitor.

Postrojenja Dina petrokemije još su u tišini. Radici su zato našli zamjenu za turskog investitora Caliskan, a ime za sada kriju. 'Radi se o dvije tvrtke koje zajedno nastupaju. Jedna od njih je tvrtka koja je više savjetodavnog tipa, a druga je pravi investitor koja kotira na frankfurtskoj burzi i mogu reći da je jako dobro kapitalizirana', kazao je Predrag Mihaljević, sindikalni povjerenik u Dini.

>>
NO Dine: U petak konačna odluka o sudbini tvrtke

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrtka poslana u stečaj Radnici DIOKI-ja ostaju bez plaća! Slika nije dostupna Traže se hitne mjere Postrojenja Dina Petrokemije nemaju ateste, a puna su opasnih tvari

Koliko je novi investitor ozbiljan, sutra će odlučiti Nadzorni odbor Dine petrokemije. Turci nakon ponoći definitivno ispadaju iz igre. Neslužbeno se doznaje da ministarstvo financija Caliskanu neće produžiti data jamstva. Glavni je razlog što turski investitor nije pokrenuo proizvodnju u Dini petrokemiji.

Predstavnici Caliskana danas se nisu oglašavali. Njihov interes za Dinu splasnuo je nakon procjene zemljišta u vlasništvu tvrtke koje se planira prodati za gradnju LNG terminala te kašnjenja Vlade s pokretanjem predstečajne nagodbe. 'Ono što je dobro u cijeloj priči je da je turski investitor s 5 milijuna eura spasio već bezizlaznu situaciju radnicima i da su radnici bili dobili šest zaostalih plaća. Ovaj potez, koji smo sad poduzeli, je potez očajnika', kazao je Mihaljević.

Dovođenje novog investitora na Krk najvjerojatnije će značiti i pokretanje sudskog spora između države i turskog ulagača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene