Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preferencijalni glasovi

FOTO Ovi su kandidati bili zadnji na listama, ali su uspjeli ući u Sabor

Biljana Borzan
Biljana Borzan Tomislav Kristo/Cropix
Aktualno Galerija Damir Krstičević Damir Krstičević Foto: Damjan Tadic/Cropix Biljana Borzan Biljana Borzan Foto: Tomislav Kristo/Cropix Dario Zurovec Dario Zurovec Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 Stožer Rijeke pravde - 8 Galerija 1/4 >>
Nekim kandidatima uspjelo je osvojiti saborski mandat sa zadnjeg mjesta na listama zahvaljujući preferencijalnim glasovima birača.

Biljana Borzan, Damir Krstičević, Dario Zurovec... To su kandidati koji su uspjeli osvojiti saborske mandate usprkos tome što su bili na posljednjem 14. mjestu na listi svoje stranke. Presudili su preferencijalni glasovi

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović, Boris Jokić, Ivana Petrović, Gordan Maras, Darko Milinović Analiza rezultata Je li moguća manjinska vlada? "Ja bih radije da idemo ponovo na izbore", "Plenković je izgubio lidersku poziciju"

S 14. mjesta na listama Rijeke pravde u 4. izbornoj jedinici u Sabor ulazi Biljana Borzan, koja je osvojila 9580 glasova. 

S osvojenih 6000 preferencijalnih glasova s 14. mjesta na listi Fokus-Republika u Sabor iz 6. izborne jedinice ulazi Dario Zurovec.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

U 10. izbornoj jedinici Damir Krstičević, 14. na HDZ-ovoj listi, osvojio je 9166 preferencijalnih glasova i saborski mandat. 

Sve o izbornim rezultatima pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene