Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društvene mreže se užarile

Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno"

Aktualno Galerija Zoran Milanović i Andrej Plenković Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Afp Miroslav Šeparović Miroslav Šeparović Foto: Dnevnik Nove TV Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Dnevnik Nove TV Oleg Butković, Branko Bačić i Miroslav Šeparović Oleg Butković, Branko Bačić i Miroslav Šeparović Foto: Dnevnik Nove TV +0 Zoran Milanović i Miroslav Šeparović Galerija 1/5 >>
U posljednjih dva dana svi komentiraju odluku Ustavnog suda o slučaju predsjednika Milanovića. Reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir istražila je što građani misle o toj temi.

Odluka Ustavnog suda da predsjednik Zoran Milanović ne može biti mandatar niti sastavljati Vladu komentira se posvuda, u kafićima, na cesti, ali i na društvenim mrežama.

Brojni su se korisnici društvenih mreža na tu temu odlučili i našaliti.
Jedan se korisnik društvene mreže X tako našalio na fotografiju ministra Olega Butkovića, Branka Bačića i šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića te napisao:

"Saša, Tin i Kedžo s menadžerom pregovaraju povratak na scenu!"

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Dok je drugi korisnik za istu tu sliku napisao:
"Backstreet Boys najavljuju oproštajnu turneju."

Jedan od korisnika se našalio na sljedeći način:

"Ustavni sud bi ovo bio riješio i ranije, ali su im na urudžbenom šalteru vratili jer im je falio jedan papir"

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

Novinarka Dnevnika Nove TV Lara Švigir prošetala se gradovima i provjerila kako na odluku Ustavnog suda gledaju građani.

"Očito da su oni to pogriješili. On može biti (mandatar) ako podnese ostavku“, rekao je Tomislav iz Zagreba.

Silva je podsjetila na ono što je govorila i stranka Možemo"

"Mislim da je to trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno.“

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Vivian iz Rijeke je odluka Ustavnog suda pak zazvučala kao „prijetnja praznom puškom“ dok je Jakov iz Splita napomenuo kako „Institucije treba poštivat.“

Građani su se u šalama na društvenim mrežama sjetili i Josipe Pleslić ex Rimac jer su, kako kažu, "njezine poruke zaboravljene".

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Odgovor Ustavnom sudu Tomašević: "Odluka Ustavnog suda je protuustavna"

Cijela situacija se uspoređuje i sa serijama. Jedan korisnik platforme X ovako je to objasnio:
„Ova država sve više slići na seriju House of cards."

Pročitajte i ovo Nino Raspudić "ustavni sud treba ukinuti" Raspudić o Šeparoviću i HDZ-ovim ministrima: "Viđam ih po noći kako se smucaju u trenirkama, u nekim čudnim razgovorima"
Dio građana na društvenim mrežama smatra da je to sve politička odluka, drugi dio ipak brani Ustavni sud kao instituciju, neki brane Milanovića.

"Imam dojam, po onome sto sam slušala i gledala po internetu, da su oni tu negdje ipak prešli svoje ovlasti“, izjavila je Dijana iz Splita.

Pročitajte i ovo Robert Jankovics ne zna ništa o tome Zastupnik mađarske manjine Jankovics: "Nije me zvao Milanović, a niti premijer Orban"

„Pa čini mi se da je to politička odluka jer, koliko sam pročitao i vidio, nema razloga u samom Ustavu ukoliko da ostavku, da bude mandatar. Stvarno se čini kao da je politička odluka“; poručio je Andrej iz Rijeke.

S njime se ne slaže Ivana iz Splita koja tvrdi kako je predsjednik Milanović „iskreno zaslužio to što ga je stiglo“ te nadodala:
„Nije se trebao tako ponašati, trebao je imati kulture."

Pročitajte i ovo Liste za EU parlament - 1 Rok za predaju kandidatura u utorak Pred vratima su i novi izbori: "Neka građani obrate pažnju", "Strah nas je da se to ponovno ne dogodi..."

Iako se čini da gotovo svi imaju mišljenje o situaciji koja se događa, Ivan iz Rijeke je poručio kako „se mentalno isključio iz svega.“

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene