Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne spremajte zimske jakne

Sutra snijeg i veliki temperaturni pad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oblačno i kišno vrijeme pratit će nas sve do vikenda. Danas će još biti i razmjerno toplo, ali od sutra nas čeka osjetno zahladnjenje, a osim kiše na nekim će područjima padati i snijeg.

Današnje jutro će većinom biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, te prolaznu i uglavnom slabu kišu. Oborine bi prije svega moglo biti na Jadranu te u predjelima uz Jadran, ali i ponegdje u središnjim krajevima. U unutrašnjosti će biti i magle te niskih oblaka. Još uvijek će puhati jugo pa će jutarnja temperatura na moru i dalje biti ugodna, većinom između 7 i 12 stupnjeva, a u kopnenom će području biti nešto svježije, od 0 do pet stupnjeva.

Pročitajte i ovo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

U unutrašnjosti će se dan nastaviti porastom temperature i do 12 stupnjeva, a uz više sunca u Slavoniji mjestimice će se mjeriti i 16 stupnjeva. Zatim slijedi jače naoblačenje, počevši od zapada, a onda i kiša, ponegdje grmljavina. Poslijepodne će u središnjim krajevima zapuhati umjeren i jak sjeverac, a u noći će i kiša u gorju prijeći u snijeg.

Naoblačenje uz kišu i grmljavinu poslijepodne očekuje i sjeverni Jadran, kao i gorske krajeve. Većinu dana će puhati slabo do umjereno jugo, a navečer će zapuhati jaka i olujna bura. Tad će kiša i u gorskoj Hrvatskoj postupno prijeći u snijeg. Danju će biti razmjerno toplo, no navečer će zahladnjeti.

>> Kaos na zapadu Europe: Zatvoreni aerodromi, stali i brzi vlakovi

I u Dalmaciji će sve više oblaka biti u drugom dijelu dana, a zatim i kiše i grmljavine. Puhat će umjereno i jako jugo pri čemu temperatura ovdje može porasti i do 15 stupnjeva.

A sljedećih dana čeka nas značajnije pogoršanje vremena. Sutrašnji dan na kopnu osvanut će oblačan s kišom, a u gorju i snijegom. Tijekom dana kiša će postupno prelaziti u snijeg i u nizinama zapadne unutrašnjosti. U noći na petak snijega će već biti i u Slavoniji. Zatim slijedi prestanak oborina te sa zapada i postupno razvedravanje. U subotu će tako uglavnom i prevladavati sunčano, no temperatura neće značajnije rasti.

Na sjevernom Jadranu će se već u četvrtak djelomice razvedravati, dok u Dalmaciji i dalje može biti pljuskova i grmljavine. Bura će se proširiti na cijeli Jadran. U petak i na jugu većinom suho, a bit će i više sunca. Slijedi slabljenje bure, a za vikend i pretežno sunčano te iako hladno, ipak ugodnije vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene