Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suživot turista i strojeva

Vijesti s početka turističke sezone u Hrvatskoj: Buka, prašina i zastoji u prometu - "Da dođem u ovakve uvjete, bila bih jako razočarana"

Aktualno Galerija Zadar: Radovi tijekom sezone - 8 Zadar: Radovi tijekom sezone - 8 Foto: DNEVNIK.hr Zadar: Radovi tijekom sezone - 2 Zadar: Radovi tijekom sezone - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zadar: Radovi tijekom sezone - 4 Zadar: Radovi tijekom sezone - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zadar: Radovi tijekom sezone - 3 Zadar: Radovi tijekom sezone - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Zadar: Radovi tijekom sezone - 5 Galerija 1/8 >>
Buka, prašina, zastoj u prometu - i to su vijesti s početka turističke sezone u Hrvatskoj. Naime, svake godine ista priča. S dolaskom prvih turista, pale se i bageri. U Žaboriću pokraj Šibenika, na cesti nepregledna kolona automobila, a iz Zadra tvrde: prekidati projekte koji se financiraju iz europske blagajne - ne smijemo, unatoč sezoni.

Suživot turista i strojeva je u Zadru normalna pojava. I dok je onima koji od turizma žive radova navrh glave, drugi ih odobravaju. "Imamo apartmane, imamo goste, čak ove godine kasnimo, jer to nije odmor. Ja da dođem u ovakve uvjete, bila bih jako razočarana", priznaje iznajmljivačica iz Zadra Joanna.

U Zadru se radi na sve strane - od aglomeracije do proširenja ulica i postavljanja plinskih instalacija. Iz Grada kažu: od 15. lipnja bageri će se preseliti s glavnih na sporedne ulice. A s obzirom na to da većinu radova sufinancira Europa, strojevi se ne smiju potpuno ugasiti.

Stotinjak kilometara južnije, u Žaboriću pokraj Šibenika, promet zaustavlja semafor. Za razliku od zadarskog slučaja, ovaj se projekt financira iz blagajne Hrvatskih cesta. A tko u automobilu nema nema klima-uređaj, bolje da ovuda ne ide, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Momci dobro rade, ali možda su pogriješili što su malo kasno počeli. Moramo biti malo strpljivi", rekao je Ivan. Na ploči s datumom dovršetka rokova radova piše 1.8.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vrijedni oko tri milijuna kuna Počinju radovi na jednom od najprometnijih zagrebačkih mostova, moguće velike gužve

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građevinski užasi Tko je kriv za ove nebuloze? Svi prebacuju odgovornost, ali radovi govore sami za sebe

"Za prijeći 700-800 metara kod raskrižja u Žaboriću, iz oba smjera, vozači trebaju čekati po najmanje pola sata. Iz Hrvatskih cesta nam kažu da će radove završiti najkasnije do 25. srpnja. Svim silama se trude raditi što brže, no mještani nam kažu da radnika nema na gradilištu već u 16 sati", rekla je Jurišić.

Malo tko može izdržati raditi satima po ovoj vrućini. Živa u termometru u Dalmaciji se posljednjih dana penjala i do plus 35 Celzijevih stupnjeva. Prvi sloj asfalta ovamo bi trebao stići za tjedan dana, a do polovine srpnja - poželite li ovom dionicom "magistrale", ponesite vodu i naoružajte se strpljenjem. 

Više o početku turističke sezone pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene