Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stav odvjetnika, ne generala'

Ne slušaju Gotovinu, prosvjeda će biti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je general Gotovina iz pritvora u Sheveningenu preko svog odvjetnika Luke Mišetića poručio braniteljima da ne prosvjeduju, organizator prosvjeda Željko Sačić s tim se nimalo ne slaže.

Poručuje da će prosvjeda biti i da to nije stav generala Gotovine već njegova odvjetnika koji, kako je rekao, samo gleda svoje interese. 'Mišetiću, jesi li ti svjestan što si zapravo rekao kad si rekao nemojte protesirati?! Protestirat ćemo i to mi znamo i kada, i kako i zašto', ljutito je komentirao Željko Sačić jučerašnju izjavu odvjetnika generala Ante Gotovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mišetić: Tužiteljstvo nije osporilo naše argumente Slika nije dostupna Zaoštrava se sukob haških obrana

Sačić je uvjeren kako poziv da se braniteljski prosvjedi ne održavaju nije Gotovinin stav, već njegova odvjetnika Luke Mišetića. 'To je volja Mišetića koji nam je to prenio. A taj Mišetić, nisam ni znao, sudeći po njegovim izjavama, izgleda da je sklopio ugovor o zastupanju HDZ-a i svih onih prethodnih političara', rekao je Sačić.

>> Gotovinina poruka iz zatvora

'Mislim da je izjava gospodina Sačića neozbiljna, ako on smatra da ja nisam iznio stav generala Gotovine. Postoji više načina kako on to može provjeriti. Može provjeriti kod gđe. Dunje Gotovine ili kod brata generala Gotovine', u telefonskoj je izjavio komentirao odvjetnik Ante Gotovine, Luka Mišetić.

Sačić poručuje da od prosvjeda ne odustaju! Jer je on namijenjen svim herojima Domovinskog rata među kojima je i general Gotovina. 'Oni su se borili za sigurnost doma svake hrv. obitelji i to ko nam osporava da dignemo glas, mi ga smatramo neprijateljem!', dodaje Sačić.

'Gospodin Sačić nema odobrenje generala Gotovine, njegove obitelji ili njegovog odvjetničkog tima da koristi ime generala Gotovine za organiziranje bilo kakvih prosvjeda. Ako on želi organizirati prosvjede zbog drugih hrv. branitelja ili u svoje ime, to je apsolutno njegovo pravo. I mi nemamo ništa, ni za ni protiv'm dodao je odvjetnik MIšetić.

Samo u jednom se Mišetić i Sačić slažu nadaju se da će presuda za generala Gotovinu biti oslobađajuća te da će se ubrzo vratiti u Hrvatsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene