Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaoštrava se sukob haških obrana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trud i ljutitost premijera Sanadera, koji je prije dva dana pozvao obrane trojice hrvatskih generala, haaških optuženika, na zajedništvo i prestanak svađa nije urodio plodom.

General Markač, koji je trenutačno u neizvjesnoj situaciji, nakon udaljavanja njegova glavnog odvjetnika, izgubio je živce i ljutito reagirao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže dokumente koje već imaju Slika nije dostupna Odvjetnici hrvatskih generala najavljuju osporavanje teza tužitelja

Odvjetnički krugovi kažu kako je putem svoje obrane poručio: "Tko god bio moj novi odvjetnik, moja obrana nikad više neće komunicirati i razgovarati s Mišetićem. Moja obrana nikada nije generala Gotovinu nazivala cinkerom, drukerom..." 

Ovakvo raspoloženje Markača posljedica je situacije koja se zakuhavala već mjesecima između triju obrana hrvatskih generala. 

Na Markačevoj "optuženičkoj klupi" našao se Luka Mišetić, glavni odvjetnik generala Ante Gotovine, za kojega "ostatak" njegove obrane, kao i odvjetnici generala Čermaka, uporno tvrde da je, zajedno s američkim odvjetnikom Gregom Kehoeom "skuhao" nevolje ostalim obranama. 

Premijer Sanader, nakon što je postalo jasnim da bi suđenje generalima moglo započeti tek za godinu dana te nakon što je tužiteljstvo za sudioništvo u "zločinačkom pothvatu" navelo 14 najviših dužnosnika, odlučio je zatražiti prestanak sukoba obrana. 

"Znam da je možda apsolutni aksiom u anglosaskom pravu da odvjetnici čine baš sve, apsolutno sve da obrane svoga klijenta, ali pozivam odvjetnike na suradnju...", Sanaderova je izjava u kojoj su mnogi prepoznali američke odvjetnike generala Gotovine. 

Ne, nije Markač protiv suradnje u obrani Gotovine, samo je reagirao na tekstove o tome gdje se nas optužuje da smo Gotovinu nazivali drukerom i sl. objašnjava Goran Mikuličić. Markač ponavlja da nikad ništa nije imao protiv Gotovine i da ga poštuje, no ono što Markač želi reći jest da mi više nemamo povjerenja u osobu Luke Mišetića tumači Mikuličić.

Mišetić, pak, kaže da će Gotovinina obrana "sigurno slijediti poruku premijera koji je pokazao da je spreman učiniti sve za sve tri obrane". Mogu samo reći da ćemo mi surađivati, pa makar druge obrane ne željele surađivati s nama kaže Mišetić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene