Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)formalno s Mislavom Bagom

Radimir Čačić otkrio sve o ugovoru kojeg je potpisao s ocem: "Oderao sam jadnog čovjeka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Mislava Bage u rubrici Neformalno Dnevnika Nove TV bio je Radimir Čačić, varaždinski župan, koji mu je otkrio kako je kao mladić s jednom mjesečnom plaćom mogao kupiti jednosobni stan u Zagrebu, zašto ga je otac morao kreditom isplatiti još na fakultetu, kako ga je promijenio zatvor, te što bi učinio da danas sretne Vesnu Pusić na cesti.

Varaždinski župan Radimir Čačić, ugostio je u Varaždinu Mislava Bagu i za rubriku (Ne)formalno Dnevnika Nove TV,  otkrio stvari koje o njemu malo tko zna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili" Neformalno s Ivanom Maletić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 (Ne)formalno s Ivanom Maletić Europarlamentarka otkrila tko joj je bio najzahtjevniji šef: "Škegro je bio jako zanimljiv jer je bio jednostavan i opušten"

Primjerice, malo ljudi zna da je Čačić rođeni Zagrepčanin, gdje je proveo prvih 27 godina, a preostalih 40 u Varaždinu. 

Još je kao mladić radio je za Amerikance i pritom dobro zarađivao. "Moja primanja su tada bila oko 4500 dolara mjesečno, a otprilike toliko je tada koštao jedan jednosobni stan u Zagrebu. Kada to prevedete u današnje novce, to vam je kao da ste imali mjesečnu plaću 40.000 današnjih dolara", kaže Čačić.

U njegovom uredu vise slike koje je naslikao dok je boravio u zatvoru. Čačić je Bagi posebno pokazao autoportret kojeg je tada naslikao. "To je možda pokazatelj mog duševnog stanja", našalio se Čačić.

Na pitanje u kojem ga je smislu zatvor promijenio, Čačić kaže da je pojačao njegov senzibilitet za ljude, ne samo za odnose ili funkcije. "Brže prepoznate tko je tko", kaže Čačić.

Otkrio je i da ne voli sjediti u uredu, već više voli biti na cesti, među ljudima. "Tu sam bio župan tri i pol godine, ne znam jesam li ukupno proveo pet dana u stolici u uredu župana", rekao je Čačić.

Kao tinejdžer je Čačić, kako sam kaže, bio prilično razuzdan. "Svaku od četiri godine gimnazije dobio sam jedan ukor pred isključenje", otkrio je, a posebno je zanimljiv detalj o ugovoru kojeg je, kao student, sklopio s ocem. 

"S njim sam sklopio ugovor i oderao sam jadnog čovjeka, morao je dići kredit da me isplati. Nije imao nikakve talente za biznis", rekao je Čačić, objasnivši da je za svaki kolokvij kojeg padne morao ocu platiti određeni iznos, za ocjene do trojke nitko nije plaćao, a otac je njemu plaćao za ocjene veće od trojke. "Tad sam nakon prve godine kupio polovnog fićeka koji je bio star 10-15 godina, ali za mene kao studenta to je bilo nevjerojatno", rekao je Čačić.

Upitao ga je Bago i za odnos s Vesnom Pusić s kojom je nekad izgledao kao "prst i nokat, a sad kao pas i mačka". 

"Sad smo u potpuno neutralnoj poziciji jer nemamo komunikaciju. Da je vidim na cesti možda bih klimnuo glavom, a sad baš da bih se išao rukovati sasvim sigurno ne", rekao je Čačić

A kako je osvojio suprugu s kojom je već 49 godina, koje kolače voli, kako ga njegov pas tjera na spavanje uvijek u isto vrijeme, zašto je nahvalio Ivu Sanadera i još ponešto pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene