Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed vjernika

'Ne duhovnom nasilju kakvo nije zabilježeno u povijesti crkve'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 130 vjernika iz sela Jakopovec i Kaštelanec u Varaždinskoj županiji okupilo se na mirnom prosvjedu pred varaždinskom katedralom.

Vjernici izražavaju nezadovoljstvo odlukom varaždinskog biskupa monsinjra Josipa Mrzljaka da se ova dva sela pripoje župi Jalžabet. Pozivaju se na povijesnu činjenicu da već više od petsto godina pripadaju župi Varaždinske Toplice, u koju su i ulagali svoj novac, a ne prihvaćaju objašnjenje da je biskupova odluka posljedica želje mnogih vjernika. Kažu da je to manjina u odnosu na 450 mještana koji žele ostati u dosadašnjoj župi.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Međugorje - 2 Fenomen Međugorja Prije 40 godina vijest iz malog hercegovačkog mjesta zaintrigirala je svijet: I danas tamo dolaze iz Italije, Španjolske, SAD-a...

'Idemo do Vatikana!

Član Župnog vijeća Josip Družinić pročitao je priopćenje u kojem nezadovoljni mještani izražavaju žaljenje što se za svoja vjerska prava moraju boriti 'na tako žalostan način'. Kako kažu, dižu svoj glas i kažu 'ne duhovnom nasilju kakvo još nije zabilježeno u povijesti hrvatske Crkve'. Svoje nezadovoljstvo izrazili su i na transparentima na kojima je, među ostalim pisalo: 'Idemo do Vatikana'.

'Kakve ćemo korake poduzeti, danas ne mogu reći jer očekujemo da druga strana reagira i da povuče odluku koja nije donesena na istinitim činjenicama', kaže Družinić. Nitko od predstavnika Varaždinske biskupije nije se danas susreo s prosvjednicima, te su se oni nakon pola sata prosvjeda mirno razišli. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene