Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegovanje tradicije

Milanović i oporba bojkotiraju Dan državnosti, mnogi građani izvjesili zastave: "U svijet će otići lijepa slika"

Aktualno Galerija Dan državnosti - 4 Dan državnosti - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dan državnosti - 2 Dan državnosti - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dan državnosti - 3 Dan državnosti - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dan državnosti - 1 Galerija 1/4 >>
Nije samo predsjednik države Zoran Milanović "bojkotirao" proslavu Dana državnosti. Ni predstavnici najvećih oporbenih stranaka nisu sudjelovali u dijelu protokolarnih događanja. Odazvali su se tek rijetki. Dio MOST-ovih zastupnika otići će na koncert u Hrvatsko narodno kazalište.

U gradu Splitu nalazi se mnoštvo ljudi i vlada svečano ozračje.

"Na mnogim balkonima i zgradama izvješene su zastave. Zasigurno će jedna lijepa slika otići u svijet. Mnogi kažu da će današnji dan proslaviti s obitelji i prijateljima, a neki kažu da im je to dan kao i svaki drugi“, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV, Mario Jurič.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin bit će na Dan državnosti u Omišlju na Krku uz Milanovića koji ne priznaje proslavu na ovaj dan koji je vratila Vlada premijera Andreja Plenkovića.

Iako pozvan, predsjednik Zoran Milanović se ispričao za nedolazak na svečani koncert, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

"Mislim da je to sramotno, pitanje koje bi mediji trebali njemu dovesti na dnevni red - kakav je to predsjednik republike koji ne poštuje dan republike vlastite države?", pita se Plenković koji dodaje kako misli da je to "slučaj bez presedana".

"Treba tradiciju njegovati i ne mijenjati datume Dana državnosti. 30. svibnja je primjereno", smatra Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta. "Neće doći na misu, pretpostavljam da će znati proslaviti ovaj dan", dodao je.

Pročitajte i ovo Niagara u bojama hrvatske zastave Simbol veze FOTO Pogledajte spektakularne prizore: Slapovi Niagare zasjali u bojama hrvatske zastave

"Na sve državne praznike uvijek sudjelujem u državnom protokolu", zaključio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Više o proslavi Dana državnosti pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene