Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nismo sposobni'

Zapovjednik priznao slabost NATO-a u odnosu na Rusiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgleda kako Vladimir Putin nema razloga za zabrinutost.

NATO u ovom trenutku ne bi bio sposoban zaštititi baltičke zemlje u slučaju ruske invazije, ocijenio je general Ben Hodges, jedan od američkih vojnih zapovjednika u Europi, uoči summita u Varšavi na kojem bi NATO trebao odobriti jačanje savezničkih snaga u Europi.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

"Istina je da bi Rusija mogla brže osvojiti baltičke zemlje nego bismo bi mogli stići da ih branimo", rekao je u razgovoru za Die Zeit zapovjednik kopnenih snaga NATO-a na margini vojne vježbe Anakonda 16 koja se održava u Poljskoj.

U vježbama sudjeluje 31.000 vojnika iz 24 zemlje, a bore se protiv imaginarnog agresora "Saveza crvenih" čija su meta baltičke zemlje i sjeverna Poljska.

Vježbe se održavaju uoči summita NATO-a u Varšavi 8. i 9. srpnja koji bi trebao potvrditi jačanje savezničkih snaga u istočnoj Europi.

Te vježbe, koje Rusija jako kritizira, službeno se vode kao poljske kako bi se udovoljilo Moskvi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene