Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odbila ponude u 1.krugu privatizacije

Natječaji za privatizaciju brodogradilišta 6. siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natječaji za drugi krug privatizacije šest hrvatskih brodogradilišta bit će raspisani 6. siječnja iduće godine, najavljeno je s današnje sjednice hrvatske Vlade.

Vlada je, naime, danas odbila ponude koje su u prvom krugu privatizacije bile podnijete za Brodotrogir (ponuda tvrtke More Trogir) i Brodosplit - Brodogradilište specijalnih objekata (BSO) Split (tvrtke Adria Mar), te odlučila o pristupanju prodaji dionica i udjela u pulskom Uljaniku, riječkom 3. maju, Brodograđevnoj industriji Split, Brodotrogiru, Brodogradilištu Kraljevica i BSO.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Pritom je Vlada zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da za drugi krug privatizacije pripremi svu potrebnu ponudbenu dokumentaciju, obrasce i druge akte te da pripremi i objavi javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica i poslovnih udjela. Javni poziv će se objaviti 6. siječnja 2010. godine, stoji u vladinoj odluci.

Pred drugim smo krugom privatizacije brodogradilišta, istaknula je premijerka Jadranka Kosor, a ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač najavio je natječaje za drugi krug. Podsjetio je pritom da je natječaj za prvi krug privatizacije bio raspisan 1. kolovoza ove godine, a rok za ponude bio je do 30. rujna do kada su otkupljene bile 34 ponudbene dokumentacije.

Valjane ponude dale su samo tvrtka More Trogir za Brodotrogir i Adria Mar za BSO, a povjerenstva zadužena za privatizaciju brodogradilišta u svojoj su analizi zaključila da ni jedna ne zadovoljava obvezne uvjete natječaja, pa su Ministarstvu gospodarstva, a ono Vladi predložili da se te ponude odbiju, kratko je podsjetio Popijač. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene