Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKCID U KOSTRENI

PRIRODA ĆE SE OPORAVLJATI GODINAMA 'Mislim da je ovo prilika da se svi probude'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se čišćenje obale onečišćene izlijevanjem mazuta u more u Kostreni. Uzroci ovog velikog incidenta još se utvrđuju, a šteta se zbraja. Najviše je ugrožena flora i fauna.

U pomoć lokalnim volonterima koji čiste more u Kostreni, stigli su kolege iz Hrvatske i Europe. Ribi je nestalo i hrane poput planktona koje je uljna masa – ugušila.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

'Ugljikovodici koji su bili ispušteni u more naneseni su na samu obalu u dosta debelom sloju i u tom slučaju mogu djelovati negativno', rekla je Milvana Arko Pijavec iz Prirodoslovnog muzeja u Rijeci.

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode obavlja nadzor u riječkoj rafineriji kako bi se utvrdilo kako i zašto je došlo do zagađenja čije posljedice se još uklanjaju s kostrenskih plaža.

'Mi ćemo konstantno vršiti pritisak i na INA-u i na sve institucije - mislim da je ovo nažalost, evo u ovim razmjerima se dogodilo, da se malo svi probude', rekla je Mirela Marunić, načelnica općine Kostrena.

Prvi sunčani dan nakon incidenta otkrio je i nove štete. Za vrijedne volontere posla će biti još danima, a priroda će se oporavljati godinama.

Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Balena.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene