Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kajin zaključio

'Nastavi se Vlada zaduživati, još nekoliko godina nećemo izaći iz krize'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin izjavio je u Rijeci da Hrvatska - nastavi li se vlada zaduživati dok BDP pada - još nekoliko godina neće izaći iz krize.

Komentirajući izjavu Ivana Čehoka o tome kako će vlada teško dobiti povjerenje glasača na idućim izborima te da oporba neće na vlasti izdržati ni godinu dana, Kajin mu je poručio kako se ne treba brinuti o opstanku buduće vlade. 'Ako ne krade, već je nešto učinila', rekao je, dodajući kako vlada premijerke Kosor ne gubi izbore zato što je rekla istinu, nego zato što su parametri u režiji Jadranke Kosor gori od onih koje je ostavio Sanader.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Ocijenio je kako će Hrvatska tonuti sve dok je ove vlade te ustvrdio da ćemo oko Uskrsa doživjeti dno te po njemu puzati nekoliko godina. "Do danas je provedena samo jedna reforma - smanjenje povlaštenih mirovina", rekao je Kajin, dodajući kako je od lipnja 2009. do lipnja 2010. izgubljeno 90 tisuća radnih mjesta. Po njegovim riječima, nezaposlenost je u odnosu prema svibnju 2009. porasla za 15 posto, industrijska proizvodnja pala je za četiri posto, a nelikvidnost je porasla za 8,8 milijarda kuna.

>> Vlada se zadužila 13.4 milijarde kuna: Za Šukera je to uspjeh!

Kajin je ocijenio da će BDP 2010. biti osam posto niži nego 2008. te je ustvrdio kako bi se do 2012. Hrvatska mogla naći u istom stanju kao Grčka. Ustvrdivši kako smo se do srpnja 2010. zadužili za 26 milijarda kuna, a do 30. lipnja potrošili 90 posto planiranog deficita, rekao je da Hrvatskoj do kraja godine nedostaje sedam milijarda kuna za "servisiranje" duga i deficita. Kajin je dodjelu 59 posto dionica Liburnia Riviera Hotela Darku Ostoji ocijenio neprimjerenim činom i još jednom pogreškom vlade Jadranke Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene