Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predali liste za izbore

Milanović o Liniću: 'Žao mi je. Volim ga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Visokoj ulici, u sjedištu DIP-a, Narodna koalicija danas je predala svoje kandidacijske liste pri čemu se šef SDP-a osvrnuo na događaje proteklih dana.

Predsjednici stranaka Narodne koalicije u sjedištu DIP-a danas su predali liste kandidata za rujanske parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije platforme Možemo država ih tuži Možemo o tužbi države: "Muškarci nisu podzastupljeni u politici. Ovo je klasičan apsurd našeg pravosudnog sustava" Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) FINSKA NAJSRETNIJA Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo...

Šef SDP-a izjavio je kako očekuje pobjedu na predstojećim prijevremenim izborima, a komentirao je i nedavne događaje u svojoj stranci. Iako je prije dva dana za Dnevnik Nove TV Milanović stao iza Tihomira Jakovine, on se povukao s kandidacijske liste. 'Nazvao me i rekao da odustaje. To je njegova odluka', rekao je danas Milanović.

A priju nekoliko dana po šefu SDP-a paljbu je otvorio i nekadašnji ministar financija Slavko Linić rekavši kako je Milanović lažov te ga prozvavši za za nezakonito korištenje sigurnosnog aparata, podmetanje i nepotizam. Milanović se osvrnuo i na to. 'Nije istina da sam zloporabio represivni sustav. Žao mi je, volim ga!', rekao je.

Nardona koalicija današnjoj je predajom liste među prvima koji su liste predali DIP-u koji je prve kandidature zaprimio u ponedjeljak, kada su za XII. Izbornu jedinicu za zastupnike nacionalnih manjina kandidirani Veljko Kajtazi i Alija Avdić.

Dan prije najavljene predaje lista, s liste Narodne koalicije za V. Izbornu jedinicu povukao se bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, kojega su mediji prozivali za nekoliko afera, a posljednja je bila vezana uz ugovaranje milijunskih bonusa za troje članova Uprave Hrvatskih šuma.

Glavni odbor SDP-a ga je, unatoč tomu, stavio na teće mjesto na izbornoj listi, a predsjednik stranke Zoran Milanović sporne je ugovore u Hrvatskim šumama nazvao propustom te poručio kako SDP nije savršen, ali da je "druga strana ogrezla".

Naglasio je kako je SDP iz svojih redova isključio sve protiv kojih je pokrenuta predistraga, optuživši HDZ da mu "Zadar i dalje vodi čovjek optužen od strane DORH-a za pljačku 40 milijuna kuna".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene