445393
445393
445393
445393
445393

Milanović o Liniću: 'Žao mi je. Volim ga'

  • , 03.08.2016., 10:47
  • Autor:
  • komentara

U Visokoj ulici, u sjedištu DIP-a, Narodna koalicija danas je predala svoje kandidacijske liste pri čemu se šef SDP-a osvrnuo na događaje proteklih dana.

 
 
 
 
Narodna koalicija predala izborne liste (Video: Dnevnik Nove TV)
Narodna koalicija predala izborne liste (Video: Dnevnik Nove TV)

Predsjednici stranaka Narodne koalicije u sjedištu DIP-a danas su predali liste kandidata za rujanske parlamentarne izbore.

Šef SDP-a izjavio je kako očekuje pobjedu na predstojećim prijevremenim izborima, a komentirao je i nedavne događaje u svojoj stranci. Iako je prije dva dana za Dnevnik Nove TV Milanović stao iza Tihomira Jakovine, on se povukao s kandidacijske liste. 'Nazvao me i rekao da odustaje. To je njegova odluka', rekao je danas Milanović.

A priju nekoliko dana po šefu SDP-a paljbu je otvorio i nekadašnji ministar financija Slavko Linić rekavši kako je Milanović lažov te ga prozvavši za za nezakonito korištenje sigurnosnog aparata, podmetanje i nepotizam. Milanović se osvrnuo i na to. 'Nije istina da sam zloporabio represivni sustav. Žao mi je, volim ga!', rekao je.

Nardona koalicija današnjoj je predajom liste među prvima koji su liste predali DIP-u koji je prve kandidature zaprimio u ponedjeljak, kada su za XII. Izbornu jedinicu za zastupnike nacionalnih manjina kandidirani Veljko Kajtazi i Alija Avdić.

Dan prije najavljene predaje lista, s liste Narodne koalicije za V. Izbornu jedinicu povukao se bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, kojega su mediji prozivali za nekoliko afera, a posljednja je bila vezana uz ugovaranje milijunskih bonusa za troje članova Uprave Hrvatskih šuma.

Glavni odbor SDP-a ga je, unatoč tomu, stavio na teće mjesto na izbornoj listi, a predsjednik stranke Zoran Milanović sporne je ugovore u Hrvatskim šumama nazvao propustom te poručio kako SDP nije savršen, ali da je "druga strana ogrezla".

Naglasio je kako je SDP iz svojih redova isključio sve protiv kojih je pokrenuta predistraga, optuživši HDZ da mu "Zadar i dalje vodi čovjek optužen od strane DORH-a za pljačku 40 milijuna kuna".

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se