Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LIJEČNIK JE PRIVEDEN

Medicinska sestra za Dnevnik Nove TV iznijela detalje brutalnog napada: "Krvnički me uhvatio za vrat i bacio na pod... Napad se dogodio pred djecom"

Medicinska sestra Renata Brkić koju je u petak teško ozlijedio liječnik u pedijatrijskoj ordinaciji u Zagrebu gostovala je u Dnevniku Nove TV. U međuvremenu, priveden je liječnik koji ju je napao.

Liječnik je u petak u ordinaciji bio prisutan kao otac maloljetnog pacijenta, a 55-godišnju žrtvu vrijeđao je, davio, srušio na pod i slomio joj ruku. Ranije u srijedu zdravstveni djelatnici osudili su napad na medicinsku sestru.

S ozlijeđenom medicinskom sestrom razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić. "Iz zagrebačke policije stigla je potvrda kako je liječnik koji je napao medicinsku sestru, pod njihovim nazdorom. Nad njim se provodi kriminalističko istraživanje", izvijestio je Mikić.

"Nakon takvog traumatičnog osjećam se loše. Bila sam kod liječnika. Tlak mi je opet 200. Stvarno nisam dobro. Nadam se da će biti bolje. Bila sam bačena na pod tako da imam kontuzije leđa, vrata, glave i slomljenu desnu šaku. Uz to, veliki stres i visoki tlak i sve što ide uz to", pojasnila je Renata Brkić u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zdravstveni djelatnici osudili napad Nasilje u Zagrebu: Liječnik napao i teško ozlijedio medicinsku sestru zbog ispričnice za sina

Pročitajte i ovo Ilustracija Jao, kakva laž "Napadnut sam, ukraden mi je mobitel": Lopov dojurio u policiju s najluđom pričom dosad

Osvrnuvši se na sami napad, Brkić je kazala da ne zna što je bio okidač napada. "Je li njega zasmetalo to što mora čekati ili što ne može odmah dobiti tu ispričnicu ili što su vrata bila zatvorena. Uglavnom, nisam mogla doći do riječi. On je odmah počeo na mene vikati. Sve više i više je galamio. Molila sam ga da se stiša na što me je upitao "hoćeš li da te zadavim". Primio me za vrat i to krvnički i bacio me na pod. Tamo su bila dvojica naših očeva od pacijenata, koji su ga uhvatili i držali uza zid. I dalje je mlatarao nogama da se otme i da me i dalje udara. Dok su ga oni držali ja sam pobjegla unutra", pojasnila je.

"Ovim bih putem zahvalila svima, pogotovo tim ljudima koji su pomogli da se izvučem tada. Napad se dogodio pred djecom, pred roditeljima koji su se tamo nalazili i pred njegovim djetetom. Osjećala sam se loše, u strahu za život. Kada vam netko kaže da će vas zadaviti i primi vas za vrat, puno mlađi i jači od vas, ne očekujete to. Djeca su plakala i vrištala. Mame su isto vrištale. Sva sreća na tim očevima koji su skočili i obranili. To je šok za sve", dodala je. 

Kazala je i kako je bila na policiji te da je službeno obavila sve što je potrebno. "Mi u zdravstvenom sustavu, pogotovo liječnici i sestre, trebamo biti primjer drugima. Tu smo da se brinemo o drugima i ovo stvarno nije način na koji se komunicira s ljudima bilo kada i bilo gdje, pogotovo ne u zdravstvenoj ustanovi. Mi moramo biti ti koji smo smireni i koji drugima pružaju pomoć i potporu. Ovaj način nije adekvatan ni za koga", istaknula je.

Na pitanje o tome treba li isti liječnik sada ostati bez liječničke dozvole, odgovorila je potvrdno. Pred kamerama Dnevnika Nove TV liječniku je uputila poruku.

"Poručila bih mu da preispita sebe i svoje ponašanje, da si proba pomoći i da to više nikada ne uradi nikome", poručila je Brkić liječniku.

Nakon što liječnik bude ispitan u policiji, on će sigurno biti predan pritvorskom nadzorniku i tada će biti odveden pred nadležnog državnog odvjetnika, izvijestio je Domagoj Mikić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene